Post Facto #59

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #59

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Het is nog een paar weken tot gamescom 2018 dus de gehele gamingindustrie is druk bezig met het maken van voorbereidingen. Dit geldt natuurlijk ook voor onze redactie. Deze weken staat dan ook bekend als de komkommertijd van gaming. Hoewel we dus druk van alles aan het regelen zijn, moeten we af en toe ook ontspannen.

Rohald

Deze afgelopen week zat ik volledig in Dead Cells. Deze game is al een langere tijd beschikbaar als early access-titel, maar nu de releasedatum van het eindproduct begint te naderen, mocht ik me hierin gaan verdiepen voor de review. Wat een titel is het. Tijdens de twintig uur die ik er de afgelopen dagen in heb gestoken, heb ik gevloekt, gezweet en genoten van deze uitdagende metroidvania-roguelike-hybride. Exact mijn kopje thee dus. Al zul je nog even moeten wachten op de review.

Dead Cells 
 Pixel Vault

Tijdens de afgelopen week heb ik ook tijd gevonden om wat streams van sportevenementen te bekijken. Ik ben namelijk al een paar jaar redelijk fan van de SLS (Street League Skateboarding). Dit is een toernooi dat op verschillende plaatsen op de wereld plaatsvindt, waar professionele skateboarders het tegen elkaar opnemen. Zo merkte ik dat Yuto Horigome de laatste ronde in L.A. weer gewonnen heeft, net als dat hij dat had gedaan in Noorwegen. Deze jonge Japanse skateboardgod gaat het nog ver schoppen.

Paul

De afgelopen twee weken ben ik op vakantie geweest in zowel Zwitserland als Italië. De eerste week heb ik met mijn vriendin heerlijk gewandeld in de bergen in Müstair. Dat was mijn eerste wandelvakantie ooit, dus mijn benen waren goed uitgeput! Maar goed dat we daarna in Italië konden uitrusten aan het Gardameer. Dat betekent dat ik in die tijd helaas geen games kon spelen. Deze week ben ik teruggekomen en heb ik gelukkig weer tijd voor games. Nou ja, tijd… Mijn nieuwe baan bij een notariskantoor neemt natuurlijk ook tijd in beslag. De games die ik deze week heb gespeeld zijn League of Legends en Battlefield 1. Wat ben ik toch blij als ik weer even mijn spelcomputer aan kan zetten na twee weken niet gegamed te hebben!

Tot slot is het deze week een feestelijke week voor mij. Donderdag heb ik mijn verjaardag gevierd en vandaag is het mijn verjaardag. Het feest was zeer geslaagd en het was leuk om mijn vrienden en familie weer te hebben gezien.

Battlefield 
 Pixel Vault

Robert

Twee weken geleden wilde ik de nieuwe World of Warcraft pre-patch questline streamen, maar toen bleek dat deze nog niet actief was. Vervolgens ging ik op vakantie en moest het redden van The Alliance even op zich laten wachten. Deze week ben ik er alsnog vol ingedoken en heb ik al de nodige Horde Grunts en Forsaken Assassins van hun leven beroofd, voor zover je van ‘leven’ kunt spreken. Toch viel de questline wat tegen, want ik was er met een uurtje of twee wel doorheen. Nu is het opnieuw wachten tot de uitbreiding uitkomt op 14 augustus.

Overigens was mijn vakantie niet World of Warcraft-vrij. Want hoewel ik uit principe geen laptop meeneem op vakantie, zijn er natuurlijk World of Warcraft-boeken! Ik had als voorbereiding op Battle for Azeroth Before the Storm meegenomen, geschreven door Christie Golden. Het boek gaat in op de (diplomatieke) schermutselingen die zich na het verslaan van Sargeras en voor de aanval op Teldrassil afspelen. Wat ik van het boek vond, lees je binnenkort op Pixel Vault.

Kevin

Het is met deze hitte moeilijk om ook maar iets te doen zonder dat het zweten je uitbreekt. Ook met mijn natuurlijke laag isolatie is dat helaas niet anders. Fanatiek achter de pc zitten om even een paar uurtjes te gamen komt er simpelweg niet van. Het is dan ook vooral onderweg dat ik veel heb gegamed deze week: in de trein, wachtend op de bus of bij familie op bezoek.
Wanneer ik maar heel eventjes de tijd had, was daar Motorsport Manager Mobile 3. Het nieuwste deel in de serie verbetert zijn voorganger en voegt kleine veranderingen door. Ik kan er makkelijk nog 1200 woorden over typen, maar dat heb ik al een keer gedaan in onze review. Scheelt weer.

Motosport Manager Mobile 3 
 Pixel Vault

Had ik wat meer tijd om handen, dan was het voornamelijk Octopath Traveler dat de klok sloeg. Ondertussen is de game al meer dan een miljoen keer over de digitale toonbank gegaan en ik begrijp wel waarom. Je zult nog heel eventjes moeten wachten, maar ook daar lees je binnenkort een review over op Pixel Vault.

Wat minder actief, maar toch zeker gamegerelateerd is gamescom. Het jaarlijkse gamefestijn komt in hoog tempo dichterbij en als PR-man binnen Pixel Vault is het aan mij om afspraken te regelen zodat de rest van de crew lekker kan gamen. Veel mailen, bellen en rooksignalen versturen dus. Het kost even wat moeite, maar over drie weken was het de moeite meer dan waard.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!