Post Facto #58

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #58

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op en wat voor een week was dat. Er was namelijk sprake van een hittegolf, al was je dat vast niet ontgaan. We vragen onze crewleden hoe zij geprobeerd hebben koel te blijven.

Jessica

Sinds mijn laatste Post Facto ben ik als een speer door Kingdom Heart: Final Mix geraasd en had ik de game binnen enkele weken alweer uitgespeeld. Met bloed, zweet en tranen heb ik de eindbaas verslagen die spelers eraan herinnert hoe Japans de game eigenlijk is. Een laatste gevecht dat uit vier stadia bestaat zonder de mogelijkheid om tussendoor de game op te slaan? Check! Een eindbaas wiens laatste vorm een onmenselijk wereld-figuur-ding is? Check! Woedeaanvallen waardoor ik mezelf een blauwe plek geef? …check!

Kingdom Hearts 
 Pixel Vault

Aangezien ik niet genoeg kon krijgen van de frustrerende gevechten van Kingdom Hearts, ben ik meteen begonnen aan de opvolger, Re:Chain of Memories. Deze game komt via de HD Remixes voor het eerst buiten Japan en is volledig omgebouwd van de Gameboy-game die het eerst was.

Helaas is het kaartensysteem waarop gevechten gebaseerd zijn, wel behouden. Ik weet nu al dat dit voor veel irritatie gaat zorgen. Het lage tempo van het kaartspel leent zich totaal niet voor de hoge snelheid waarin gevechten plaatsvinden. Het systeem van kaarten met elk hun eigen waarde verliest zijn effectiviteit doordat je waarschijnlijk toch gaat ‘button bashen’.

Stan

Met deze belachelijke hitte kun je natuurlijk het beste maar één ding doen: tennissen. Nee, natuurlijk niet buiten op een tennisbaan, maar lekker thuis op de bank op de Nintendo Switch met Mario Tennis Aces! Ik heb nog niet veel tijd in de game kunnen steken, maar als deze ook maar een beetje lijkt op de eerdere Mario Tennis-games, dan ga ik me er zeker mee vermaken, vooral met de multiplayer natuurlijk.

Mario Tennis Aces 
 Pixel Vault

Waar ik wel eindelijk tijd in heb kunnen steken is Middle-earth: Shadow of War. Na Shadow of Mordor uitgespeeld te hebben, had ik nog niet te tijd gehad om aan het vervolg te beginnen, maar die start is nu gemaakt. Wat blijft het toch lekker om hele hordes orcs te bevechten, alle verschillende collectibles te verzamelen en uiteindelijk je eigen leger samen te stellen. Ik ga de komende tijd zeker nog tientallen uren in de game steken om alles vrij te spelen.

Naomi

Dit heb je vast al vijftig keer gehoord, maar wat was het warm afgelopen week. Hittegolf en alles. Echt het perfecte weer om absoluut niets te doen. Maar dat ging voor mij helaas niet, want ik moest gewoon werken op een plek waar de luchtcirculatie allesbehalve optimaal is. Misschien is dit te veel informatie, maar wat heb ik gezweet deze week. Valt niet tegenop te drinken!

Afgezien van het gepraat over de temperatuur heb ik deze week een spannend nieuwtje. Ik heb namelijk voor het eerst in mijn leven een pc gekocht (je weet wel, zo’n grote kast) en meteen ook voor het eerst in mijn leven een game-pc! Het is wel een budget game-pc, dus of ik mij nu meteen onder het “PC Master Race” mag scharen weet ik niet, maar ik ben in elk geval blij.

De Sims 4 Jaargetijden 
 Pixel Vault

Om dit blijde moment in te luiden kreeg ik van mijn vriend ook nog eens de nieuwste uitbreiding van de Sims 4! Ik ben uiteraard meteen aan het bouwen gegaan en mijn kersverse archeologe-sim en haar puppy zijn klaar om vondsten te wassen in een kinderbadje, want deze hitte is voor een sim ook geen lolletje.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!