Post Facto #56

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #56

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Hoewel het in de gamewereld nog steeds rustig is, is dat niet perse waar voor andere delen uit de entertainmentbranche. Deze week zagen we namelijk de release van de nieuwe Ant-Man-film. Hoe hebben onze crewleden zich vermaakt de afgelopen week?

Robert

Het was afzien deze week, want ik had een stevige buikgriep te pakken. Als een echte man heb ik me daar toch goed doorheen geslagen, door dagen op bed te liggen, huilend om mijn moeder. Toen ik eenmaal weer wat ledematen kon bewegen, heb ik als eerste mijn Switch er maar bij gepakt en mijn revalidatie voortgezet op mijn virtuele boerderij in Stardew Valley.

Stardew Valley 
 Pixel Vault

Het was best prettig om gewoon weer eens wat zaadjes te planten, bomen om te hakken en een beetje te vissen op de pier. Wel blijf ik het moeilijk vinden om contact te maken met de dorpelingen. Ik heb begrepen dat de game wil dat je ze overlaadt met cadeaus zoals dure zonnebloemen en schelpen, maar dat weiger ik uit principe. Een relatie moet niet louter gebaseerd zijn op cadeaus.

Mijn pogingen om toenadering te zoeken door in het lokale dranklokaal aan de bar aan te schuiven, lopen ook op niets uit. Hoewel Gus de barman me nog wel vriendelijk groet, heeft de rest geen zin om te praten of te drinken. Behalve Pam, maar die is meestal al helemaal zat als ik aankom. Gelukkig is mijn hond Fritz wel heel lief.

Jessica

Nu ik verlost ben van The Witcher 3 heb ik me de afgelopen weken beziggehouden met Kingdom Hearts Final Mix. Hoewel ik de game vele malen gestart heb en er ook altijd van genoot, heb ik het nog nooit (zelf) uitgespeeld. Dit maakt Kingdom Hearts de game waar ik het langst mee bezig ben geweest in mijn hele leven.

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX 2 
 Pixel Vault

Kingdom Hearts is namelijk een van de eerste games waarmee ik ooit in aanraking ben gekomen. Games als deze en The Legend of Zelda: Ocarina of Time speelde mijn vader terwijl ik toekeek. Je kunt wellicht stellen dat ik zonder Kingdom Hearts geen gamer was geworden.

De game brengt nu net zoveel plezier (en frustratie) met zich mee als toentertijd. De combat is op zich niets bijzonder en bestaat voornamelijk uit het bashen van knopjes, waardoor de  boss fights nogal wat uitdaging met zich meebrengen. Ook de graphics houden zich in deze Final Mix nog goed, al is dit natuurlijk wel met een nostalgisch tintje.

Kevin

De Switch maakt bij mij momenteel overuren. Met een lang weekend vrij en nog een aardige backlog heeft Nintendo’s handheld-thuisconsoleding praktisch geen moment rust. Dat kwam afgelopen week vooral door een tweetal games, namelijk de eerste twee delen uit de Banner Saga.

The Banner Saga 2 
 Pixel Vault

Hoewel ik ze beide al lang en breed op de pc heb, was ik er nooit aan toegekomen om ze ook daadwerkelijk uit te spelen. Nu deel 3 praktisch voor de deur staat, leek dit mij dan ook wel het juiste moment om dat alsnog te doen. De art style van de game blijft prachtig mooi, zelfs vier jaar na release.

Alles is met de hand getekend en er is zo ontzettend veel liefde in die games gestoken dat je er met je hoofd niet bij kunt dat Stoic Studio slechts een team is van veertien personen. Het is dan ook eigenlijk zonde dat de serie later deze maand op zijn einde loopt met de release van het laatste deel in de trilogie. Blijkt toch weer dat alles een tijd van komen en een tijd van gaan heeft, zelfs de oneindige dagen uit Banner Saga…

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!