Post Facto #55

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #55

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen was het tamelijk rustig in de gamewereld.  Het is nu officieel juli en deze periode van rust is gebruikelijk voor de tijd tussen de E3 en gamescom. Dit gaf ons allen wat meer tijd om lekker te genieten van de zon en wat games.

Jermaine

Deze week heb ik rondgereden door de Verenigde Staten. Nee, niet in het echt helaas, maar in The Crew 2. Tja, ik had misschien iets te hoge verwachtingen voor deze game, want het kwam allemaal niet zo lekker uit de verf. Zoals jullie in mijn review kunnen lezen is de opzet heel goed, maar voelt het allemaal doelloos aan en wekt de game de nodige frustratie op.

The Crew 2 
 Pixel Vault

Naast het racen heb ik mij enorm vermaakt met Star Wars: Knight of the Old Republic 2. Ik heb deze game destijds uitgespeeld en daarna niet meer aangeraakt. Het was dus een throwback van jewelste naar mijn jeugd. Tot slot heb ik de eerste bladzijden gelezen van het Canto Bight Star Wars-boek. Canto Bight is de casinoplaneet in Star Wars: The Last Jedi en het boek vertelt allerlei korte verhalen met die planeet als achtergrond. Erg vermakelijk in ieder geval.

Paul

Eindelijk, vakantie! Na een hoop tentamenstress te hebben gehad, kan ik nu eindelijk goed uitrusten. Een synoniem hiervoor is gamen. Deze week heb ik Fallout Shelter op de PlayStation 4 weer opgepakt en ga ik verder met het behalen van mijn platinum trofee op Assassin’s Creed Syndicate. Ondertussen zijn alle bierflesjes al verzameld. Nu nog alle helix glitches en brieven vinden…

Daarnaast heb ik donderdag een sollicitatiegesprek bij een notariskantoor.  Altijd weer spannend zo’n gesprek! In het weekend ga ik genieten met mijn vrienden en vriendin tijdens een afstudeerfeest van een van mijn vrienden en zal ik mij nog moeten voorbereiden op mijn bergvakantie door weer dagelijks te gaan wandelen. Ach ja, een gamer heeft zo ook wat buitenlucht nodig, zeggen ze.

Fallout Shelter I Pixel Vault

Rohald

Over throwbacks gesproken. Net als Jermaine ben ik ook terug in de tijd gegaan. Mijn stageperiode zit er op, waardoor ik wat meer tijd had om te gamen dan anders. Hiervan kon ik perfect gebruik maken door voor het eerst Skate 2 te spelen. Goddank voor webshops die tweedehands games verkopen!

Ik moet wel zeggen dat hoewel de game veel meer detail bevat dan Skate 3, de game niet zo lekker loopt op mijn PlayStation 3. De frame rate fluctueert namelijk behoorlijk tussen sub-30 en 60 FPS. Normaal weiger ik de game dan te spelen, maar hier moet ik toch een uitzondering voor maken.

Daarnaast heb ik tijdens de Steam Summer Sale ook Dying Light gekocht. De game stond al een aantal jaar op mijn wishlist, maar het was er nooit van gekomen. Nu dat ik de Enhanced Edition eindelijk bemachtigd heb en de game op Ultra settings draai, kan ik met een brede glimlach zeggen dat deze schitterende game draait als een tierelier!

Dying Light 
 Pixel Vault

Naomi

Deze week was mijn eerste week bij mijn nieuwe baan en heb ik gewerkt aan masterscriptie nummer twee. In de vrije uurtjes die ik had, heb ik genoten van de zon, want het is echt zomer! Tijd om naar buiten te gaan en die vitamine D op te snuiven of om de gordijnen extra hard dicht te trekken vanwege al die glare op je scherm. Het is maar net wat je wilt.

Ik ben dus van het soort dat meteen naar buiten rent met dit weer (zodra de werkdruk het toelaat), maar dat betekent ook dat ik totaal niet gegamed heb deze week en heel summier series heb gekeken. Ik ben echter wel begonnen aan een nieuwe Netflix original: Good Girls. Een vrij hilarische serie over drie doodnormale vrouwen die besluiten een supermarkt te overvallen en vervolgens in een reeks van problemen terechtkomen. Hoe was jullie zonovergoten week?

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!