Post Facto #54

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto  #54

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Van de aankondiging van een Halo tv-serie tot een kaartspel van The Binding of Isaac en de onthulling van de nieuwe Overwatch-hero. We mochten het deze week allemaal meemaken. Gelukkig konden onze redacteuren ook nog wat tijd vrijmaken voor welverdiende rust. Wat hebben ze gedaan deze week?

Stan

De afgelopen tijd stond voor mij in het teken van mijn afstuderen. Mijn thesis is deze week afgerond en nu kan ik me gaan voorbereiden op de presentatie en de verdediging van mijn project. Als alles goed gaat kan ik over twee weken mijn studie positief afronden!

Super Smash Bros. 
 Pixel Vault

Dat neemt niet weg dat ik twee weken geleden de E3 gevolgd heb en wat kijk ik uit naar Super Smash Bros. Ultimate zeg! Nintendo heeft naar de community geluisterd en geleverd wat de fans willen. Nu nog tot december afwachten of het eindresultaat ook echt zo goed is als we hopen. Na mijn afstuderen heb ik in ieder geval nog genoeg games en series klaarliggen om het tot die tijd uit te houden.

Glenn

Deze week was ik vooral druk in de weer met een review rond Jurassic World Evolution. De review van deze game staat vanaf volgende week dinsdag online. Hierin kun je onder andere lezen wat nu de bedoeling is in de game en wat ik hier nu van vind. Om alvast het tipje van de sluier te lichten kan ik je laten weten dat ik de game best wel gaaf vond, maar om mijn volledige rapportage te krijgen raad ik je aan de review te lezen.

Naast redactiewerk heb ik deze week ook genoten van het mooie weer. Zo heb ik liggen zonnen en genoten van een heerlijke barbecue met vrienden. Jammer genoeg ben ik wel een beetje verbrand, maar dat wordt dan ook weer bruin.

Jurassic World Evolution 
 Pixel Vault

Net zoals Stan heb ik ook genoten van de E3 en zal ik de komende maanden wat moeten sparen voor een aantal leuke games die uitkomen. Zo kijk ik erg uit naar de remake van Spyro, de nieuwste Dragon Quest, Kingdom Hearts III en Spider-Man. Dat wordt weer een aanslag op mijn bankrekening vrees ik.

Jessica

Beste lezers, de dag waar we allemaal (voornamelijk ikzelf) op wachtten is aangebroken. Velen van jullie twijfelden waarschijnlijk of het me ooit zou lukken en ook ik geloofde er op een gegeven moment niet meer in. Dankzij mijn doorzettingsvermogen, masochisme en haat om games niet uit te spelen, is het mij na meer dan een half jaar toch gelukt om The Witcher 3 uit te spelen.

Uiteindelijk kan ik alleen maar zeggen dat ik een haat-liefdeverhouding heb met deze game. Aan de ene kant is het verhaal simpelweg te langdradig. Plot twists verliezen hun kracht omdat er altijd wel een adder onder het gras ligt, waardoor je het juist gaat verwachten. Side quests worden snel erg repetitief en voegen op een gegeven moment maar weinig toe aan het geheel van de game.

The Witcher 3 
 Pixel Vault

Toch heb ik erg genoten van The Witcher 3. De combinatie van graphics en de ontwikkelaars oog voor detail zorgen ervoor dat de uitgebreide wereld die CD Projekt RED uit de boeken van Sapkowski heeft doen opleven, volledig tot hun recht komt. Ook de personages en dialogen maken deel uit van de games kwaliteiten. Uiteindelijk is het overkoepelende verhaal zelfs met alle kwalen diepgaand en interessant en voor mij een waardige afsluiting van het verhaal van Geralt.

Robert

Afgelopen week mocht ik De Sims 4: Jaargetijden reviewen en daar ben ik vervolgens heerlijk in blijven hangen. Dat komt omdat de seizoenenuitbreiding altijd al een van mijn favoriete onderdelen was in De Sims-serie, want het geeft je Sims een rode draad waarlangs ze leven. Daarnaast is De Sims nu op een punt aanbeland dat de game echt compleet begint te voelen. Er zit genoeg content in om lekker te kunnen bouwen en toffe outfits te maken, zonder dat je de hele tijd het gevoel hebt dat je dingen tekort komt.

Normaal gesproken is dat ook het punt dat De Sims weer een bedreiging ging vormen voor mijn studie en werk, maar dat valt gelukkig nog mee. Het is wel een uitstekende afleiding geweest van de Steam Sale, want de schade is daar zeer beperkt gebleven. Ik heb alleen een Steamlink besteld, zodat ik straks Civilization op de bank voor de tv kan spelen en een oude klassieker die plots op Steam is verschenen: Hidden & Dangerous 2.

De Sims 4 Jaargetijden 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee beziggehouden? We lezen het graag!