Post Facto #53

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #53

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

Met E3 2018 officieel achter de rug hebben onze crewleden even de tijd gehad om dit allemaal te verwerken en na de drukte tot rust te komen. Zijn ze het gebeuren alweer helemaal vergeten of genieten ze mentaal nog na van de mooie aankondigingen die zijn gedaan?

Rohald

Deze afgelopen week ben ik nog bezig om de intellectuele maaltijd die E3 2018 heet te verteren. In de nasleep van de expo ben ik me wat meer gaan verdiepen in wat we tot nu toe weten over Metro: Exodus en Just Cause 4. Als een direct resultaat van dit onderzoek kreeg ik spontaan zin om Just Cause 2 en Metro: 2033 Redux opnieuw te installeren.

Just Cause 2 
 Pixel Vault

Ik moet zeggen dat hoewel Metro: 2033 een bijzonder toffe setting heeft, ik maar lastig in het verhaal kom. Gelukkig ziet de Redux-versie er erg goed uit en blijft schieten in die game een genot. Just Cause 2 is echter een heel ander verhaal. De game is toch al redelijk oud en dat is toch wel een beetje te zien. Gelukkig is de Steam Summer Sale gestart, waar ik ongetwijfeld Just Cause 3 op de kop kan tikken!

Jermaine

Net zoals Rohald ben ik nog aan het nagenieten van E3 2018. Zoals ik van tevoren al had verwacht ben ik nog enthousiaster geworden over Spider-Man en gaat mijn comic geek-hartje toch sneller kloppen als ik die beelden zie. Verder ben ik mijzelf steeds meer en meer aan het afvragen waarom ik geen Nintendo Switch in huis hebt. De Pokémon-games triggeren mij altijd en de nieuwe game ziet er weer top uit. Toch blijf ik stiekem nog even wachten op het geheime project waar ze ons al een tijd mee teasen.

Daarnaast ben ik een stapel Star Wars-boeken aan het wegwerken waar een dikke laag stof op lag. Ik ben de laatste tijd te druk bezig geweest met van alles en nog wat, waardoor ik de rust niet kon vinden om te gaan lezen. Momenteel ben ik met de boekenreeks bezig die zich afspeelt in de Old Republic, waar ook de Knights of the Old Republic-games zich afspelen.

Spider-Man 
 Pixel Vault

Tim

Deze week heb ik me veel in Londen begeven. Niet omdat ik daar daadwerkelijk naartoe ben gereisd, maar omdat ik bezig was met mijn review voor Vampyr, de nieuwe game van Dontnod. Ik heb me zodanig ondergedompeld in het verhaal van dokter annex bloedzuiger Jonathan Reid dat ik op een gegeven moment daglicht nog maar slecht kon verdragen. Inmiddels heb ik de game gelukkig uitgespeeld en komende week kun je mijn recensie verwachten.

Naast Vampyr vermaak ik me in de nasleep van de E3 kostelijk met het lezen en bekijken van krankzinnig uitgebreide analyses van de 30 seconde durende The Elder Scrolls 6 teaser. Welke hints heeft Bethesda er allemaal ingestopt? Het zonlicht lijkt van rechts te komen, zegt dat iets over de locatie van het landschap dat we te zien krijgen? Of is de belichting slechts toeval? Hoewel ik mijn vraagtekens heb bij de zinvolheid van dergelijke analyses, kan ik het toch niet nalaten om ze allemaal te lezen. Laat het dus vooral weten als je zelf nog analyses over TES 6 hebt!

Kevin

Echt tijd vinden om lekker te gamen lukt mij tegenwoordig nauwelijks meer. Het zijn dan ook die spaarzame momentjes in de trein en bus dat mijn Nintendo Switch schittert en afgelopen week was dat niet anders. Onderweg naar kantoor, familie of een congres: Switch uit de tas en gaan met die banaan. De voornaamste aanvulling daarop momenteel is One Piece: Pirate Warriors 3. Hoewel het origineel al in 2015 verscheen voor destijds nog de PlayStation 3, maakt de game nu alsnog zijn opwachting op Nintendo’s handheld console.

Mario Tennis Aces 
 Pixel Vault

Daarnaast mochten we vanaf vrijdag natuurlijk aan de slag met Mario Tennis Aces, wat nu al de perfecte zomergame lijkt te worden voor Nintendo. Alleen of met vrienden is het heerlijk om een balletje te slaan en alle trucs uit de kast te halen. Het laat ook maar weer eens de kracht zien van de Switch: Joy-cons los, console op tafel en je hebt zo een paar uur plezier. Alleen jammer dat die knopjes op een gegeven moment zo in je duim blijven staan. Maar dat is slechts een detail dat de pret natuurlijk niet mag drukken.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!