Post Facto #50

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Post Facto #50

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Veel redacteuren zijn druk geweest met tentamens of zitten in de laatste fase van hun scripties. Gelukkig zijn ze niet vergeten om tussendoor de nodige ontspanning te zoeken in hun favoriete games. Sterker nog, er zijn nog niet eerder zoveel trophies binnengesleept.

Paul

Deze week was ik weer druk met studeren voor mijn tentamens. Daarnaast ben ik deze week achter de geruchten gekomen omtrent Starfield, een nieuwe IP van Bethesda waar nog erg weinig over bekend is. Het kwam op mij over als een soort combi tussen No Man’s Sky en Fallout 4, wat ik twee erg leuke spellen vind! Met de kwaliteit van Bethesda zou dit wel een pareltje kunnen worden.

Post Facto #50

Verder heb ik mij beziggehouden met het behalen van trophies voor No Man’s Sky. Ik moet nog enkele trophies voordat ik eindelijk de platinum trophy binnen heb. Het gaat om de achievements waarbij ik alle dieren op planeten moet ontdekken, onder extreme omstandigheden moet overleven en een aantal ruimteschepen moet vernietigen. Na het behalen hiervan wordt het tijd voor Rayman Legends of Fallout 4. Welke van die twee games moet ik volgens jullie als eerste gaan spelen?

Glenn

Omdat het semester bijna ten einde loopt, heb ik examens om een vak af te sluiten. Deze keer was het vak Marketingcommunicatie aan de beurt. Om dit vak af te sluiten moest ik samen met twee klasgenoten een heel communicatieplan opstellen. Hierin zet je de visie en de missie, je doelgroep en wat je bedrijf gaat doen. Makkelijk is dit niet, want je moet over al deze dingen goed nadenken.

Nadien moesten we hier een presentatie over geven, waarvoor we iemand van ons groepje hebben afgevaardigd. Buiten een paar kleine opmerkingen was het een goede presentatie. Dit was wel fijn om te horen na het vele werk dat we erin hadden gestoken. Deze presentatie moeten we nu enkel nog omzetten in een document van tien pagina’s en dan zijn we klaar. Het volgende examen dat aan de beurt is, is Corporate Communicatie of bedrijfscommunicatie.

Naast schoolwerk heb ik deze week nog een aantal artikelen geschreven voor Pixel Vault. Verder heb ik dinsdag aan een quiz meegedaan. Deze bestond uit algemene kennisvragen, een aantal doe-vragen en een gokronde. Erg leuk en zeker als je weet dat mijn groepje dit met één punt meer dan het andere team al winnend kon afsluiten.

Jermaine

Voor mij was dit een week vol trophy hunting. Het moest er namelijk echt eens van komen dat ik een aantal games volledig zou uitspelen. Als eerste was South Park: The Stick of Truth aan de beurt en ik moet zeggen dat deze irritanter was te voltooien dan ik had verwacht. Er is namelijk een waslijst aan trophies die te missen is en je dus een nieuwe game moet starten om het nog een keer te proberen. Gelukkig had ik dit opgezocht, maar dat maakte het niet minder vervelend. Daarna ben ik met het vervolg The Fractured but Whole, aan de slag gegaan en deze was toch echt een stuk makkelijker dan zijn voorganger. Buiten de trophies blijven het zeer vermakelijke games.

South Park: The Fractured but Whole 
 Pixel Vault

Tot slot was daar nog Rocket League waar ik de nodige trophies voor heb gehaald en nu de laatste restjes bij elkaar aan het sprokkelen ben. Deze krijg ik deze week wel af. Gelukkig ligt er nog een stapel aan games waar ik daarna mijn tanden in mag zetten.

Robert

Deze week heb ik definitief besloten dat ik Pokémon Moon nooit ga uitspelen. Ik probeer me nu al ruim een jaar door dit eilandavontuur heen te worstelen, maar het lukt gewoon niet. Hoewel het er tof uitziet en de nieuwe Pokémon best leuk zijn, is het geen game voor mij. Dat gedoe met de Totem Pokémon is niet uitdagend en ik kom er maar niet overheen dat ik geen mooie badge meer krijg na elke mijlpaal.

Daarnaast staat elke NPC erop om grote dialogen tegen me te houden en me constant overal en nergens heen te sturen. Je bent dus constant bezig met praten en andere randzaken die allemaal in de weg staan van waar het echt om draait: becoming the very best. Ik ben er klaar mee, ik ga weer lekker Pokémon X spelen tot de nieuwe Pokémon-game op de Nintendo Switch uitkomt. Hopelijk kan ik in die game wel weer Pokémon-kampioen worden.

Pokémon Sun & Moon 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!