Post Facto #5

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #5

De redactie is elke week druk met nieuws tikken, achtergronden schrijven en reviews pennen als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden afgelopen week?”

Geld moet rollen! Voor ons zijn er weinig betere momenten voor deze gedachte dan tijdens de Steam Summer Sale. Steengoede games met erg veel korting en middelmatige games voor een spotprijsje. Hebben onze redactieleden een game gekocht waar ze al lang naar smachten of zijn ze op een verborgen juweel gestuit?

Rohald De Bruyne

De Steam Summer Sale is voor mij altijd een periode van dualiteit. Aan de ene kant ben ik enthousiast voor de waanzinnige deals die ik tegen kan komen. Aan de andere kant ben ik bang voor mijn portemonnee als arme student. Erg bang hoef ik de laatste jaren echter niet te zijn. Mijn inmiddels 6(!) jaar oude laptop kan niet meer zo goed mee met de nieuwe games. De games die ik kan en wil spelen, heb ik dus al in mijn arsenaal staan.

Toch blijven oudere games en indie games mij verrassen. Zo vond ik Divinity II, van Larian Studios, voor maar 2 euro! Een eerdere game die ik van Larian Studios heb gespeeld is natuurlijk het alom bekende Divinity: Original Sin. Het duurde maar kort voordat ik doorhad dat alle games van Larian dezelfde lore delen en dus deel uitmaken van een groter geheel.

Divinity II 
 Pixel Vault

Belangrijke personages uit Divinity: Original Sin komen ook voor in Divinity II. Wie Divinity: Original Sin alleen speelde voor de C-rpg elementen kan Divinity II misschien maar beter overslaan. De game is namelijk een third person action rpg en berust dus minder op strategische combat. Dit betekent niet dat de game geen slimme questlines heeft of minder vermakelijk is natuurlijk.

Jessica de Haan

De Steam Summer Sale is een periode waar ik elk jaar opnieuw voor vrees, maar ook erg naar uitkijk. Dat was dit jaar natuurlijk niet anders en na de eerste dag was ik al bijna dertig euro kwijt. Wat ik sowieso al langer wilde kopen, was Rocket League, maar dit niet durfde omdat ik wist dat deze week eraan zat te komen.

Hoewel ik graag visual novels ‘speel’, vind ik ze normaliter iets te duur, waardoor ik er altijd een paar tijdens een sale koop. Deze keer heb ik Hustle Cat en het derde hoofdstuk van Higurashi When They Cry (voor wanneer ik geen nachtmerries van het tweede hoofdstuk meer krijg) in mijn winkelwagentje gedaan.

higurashi 
 Pixel Vault

Als laatste heb ik Euro Truck Simulator gekocht, maar na een half uurtje spelen heb ik het geruild voor Euro Truck Simulator 2. Ik wind mij namelijk al niet genoeg op als ik in de spits van en naar werk zit. Ondertussen blijf ik rondneuzen in de store. Hmm, ik zie dat Divinity II maar twee euro is…

Robert Zomers

Anno 2017 is het allang niet meer de vraag of ik wat ga kopen in de Steam Sale, maar hoeveel. Het is een week lang proberen de schade te beperken. Dat is in ieder geval niet gelukt, maar ik heb wel een paar hele toffe games binnengehaald.

Bovenaan de lijst prijkt Divinity: Original Sin, waar ik meteen al de nodige uurtjes in local co-op mee heb gespeeld en waar naar verluidt nog tientallen uren in gaan verdwijnen. Co-op was sowieso een beetje het thema, want Sniper Elite III heb ik ook voor een paar euro aan mijn collectie toe kunnen voegen. Ik zoek nu alleen nog een spotter.

divinity orignal sin 
 Pixel Vault

In een moment van verstandsverbijstering heb ik echter ook nog The Mountain gekocht, wat volgens mij niet eens een echte game is. Ook vond ik het nodig om The Sims 3 University op Steam te hebben, alsof ik het niet druk genoeg heb met mijn echte studie. Het dieptepunt kwam echter tegen het einde van de week, toen ik Dark Siders II probeerde te kopen. Met de game is niets mis, maar ik had de titel al meer dan een half jaar in mijn bezit. Ik overweeg nu professionele hulp.  

Maik de Bresser

Op donderdag zag ik een mailtje in mijn inbox; 12 items van mijn verlanglijst zijn in de aanbieding. Ja, de Steam Sale is weer begonnen! Elk jaar moet ik me weer inhouden om geen bakken met geld uit te geven aan games die ik waarschijnlijk toch niet ga spelen.

Het is alsof er twee duiveltjes op mijn schouders zitten. De ene wil dat ik alles koop: “nu zijn ze in de aanbieding”, terwijl de andere verstandiger is en me toch ook goed kent: ”die ga je toch nooit spelen”. Ik luister, helaas voor mijn portemonnee, vaak naar die eerste en zo ook deze week.

Wolfenstein 
 Pixel Vault

Ik ben nu de trotse eigenaar van Dragon’s Dogma, Wolfenstein, Tomb Raider en Shadow of Mordor. Oudjes, maar ja, wel goedkoop zo in de sale. Mij kennende komt daar nog van alles bij voor het einde van de sale. Van de 13 items nu nog op mijn verlanglijst zijn er nog altijd 9 in de aanbieding. Nog eentje dan? De klassieke LucasArts adventure Full Throttle Remastered? Of toch maar m’n eigen pretparkje bouwen met Planet Coaster.

Zoals je ziet hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!