Post Facto #49

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #49

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. De afgelopen zeven dagen zijn we nog steeds in de ban gebleven van God of War. Ondertussen beginnen er ook speculaties op te komen over de E3 van 2018 en wat we daar kunnen verwachten. In de tussentijd vermaken wij ons nog met vanalles anders.

Naomi

Afgelopen weekend was ik in Londen! De trein bracht mij daar vanuit Amsterdam en wat doe je als je in de trein zit? Juist, Pokémon spelen! Na grofweg zo’n vijf uur Pokémon spelen kwam de trein dan eindelijk aan in Londen. Het was afgelopen weekend natuurlijk super lekker weer, dus perfecter kon bijna niet, al is mijn partner het daar niet mee eens.

Pokémon Sun & Moon 
 Pixel Vault

Geloof het of niet, het was mijn eerste keer in Londen , dus we hebben heel wat gelopen langs alle toeristische hoogtepunten, waaronder de Big Ben, die ironisch genoeg in de steigers stond en waar dus niets van te zien was, de London Eye, Buckingham Palace en Harrods.

Maar we zijn ook naar iets minder toeristische plekken geweest zoals Camden Town en Market. Deze markt was deels in een oud paardenziekenhuis en stond vol met allerlei soorten kraampjes met voedsel, zelfgemaakte voorwerpen en meer spullen om te kopen,waaronder Pokémon-knuffels. Nog geheel in de ban van mijn in de trein geëvolueerde Eevee kocht ik een Vaporeon voor 10 pond. Wat ik met die knuffel moet als 25-jarige? Geen idee, maar hij is cute.

Kevin

Zoals een oude, wijze man ooit zei: “Boy…”. Inderdaad: iets later dan de rest van planeet aarde stond mijn afgelopen week vooral in het teken van God of War. Dat kan ook niet anders met de extra vrije dagen die ons momenteel om de oren vliegen. Hoewel het me nog steeds dwars zit dat Robert met deze game onze langlopende ‘geen tienen’-regel heeft gebroken, begin ik langzaam aan wel steeds beter te begrijpen hoe dat gebeurd is.

God of War 
 Pixel Vault

Helaas gaat het leven niet altijd over rozen, want er moest ook nog gewoon gewerkt worden. Gelukkig kan ik wel stellen dat we met hele toffe dingen bezig zijn op Pixel Vault, dus blijf de website vooral in de gaten houden. Als Facebook nou ook eens gewoon zou willen meewerken, zouden we dat allemaal helemaal geweldig vinden…

Rohald

Kevin heeft naar mijn mening geen recht van spreken. Hij is helemaal niet de laatste op aarde die begonnen is met God of War, want dat ben ik! Afgelopen vrijdagochtend ben ik naar mijn lokale Intertoys gelopen om hun laatste kopie van God of War te bemachtigen.

Vorige week had ik nog gezegd dat ik eerst wat wilde sparen voor ik de game kocht. Ik ben namelijk net verhuisd en bij de Ikea kennen ze me onderhand bijna bij voornaam. Toch kon ik het niet meer laten. Niet per se omdat ik een megafan ben van de God of War-franchise, maar omdat het steeds moeilijker werd om alle spoilers te ontwijken. Na de eerste dag zo’n zes uur in de mythische wereld te hebben gepompt, kan ik toch met zekerheid zeggen dat ik er geen spijt van heb.

Tim

De afgelopen weken waren voor mij erg druk, omdat het ditmaal aan mij de beurt was om te verhuizen. Na een tijd tussen de dozen geleefd te hebben, beginnen deze langzamerhand plaats te maken voor wat lijkt op een normale inrichting en dus heb ik afgelopen week gelukkig ook nog wat tijd kunnen vinden om te gamen.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time - Pixel Vault

Als eerste game in mijn nieuwe huis besloot ik me te wagen aan een oude game die al heel lang op mijn lijstje stond: The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Ik had al eens eerder een begin gemaakt, maar ik besloot een verse start te maken. Inmiddels heb ik het Master Sword bemachtigd en sta ik op het punt om de Forest Temple te betreden. Hoewel ik er even in moest komen, ben ik ondertussen erg blij dat ik toch eens aan deze klassieker begonnen ben!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!