Post Facto #48

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #48

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de entertainmentwereld. Net voor het weekend vond de intergalactische Star Wars-dag plaats. Eerder deze week kregen we de eerste cinematische beelden van Red Dead Redemption 2 te zien, die de game weer helemaal op de hype-kaart plaatste. Maar wat hebben onze crewleden verder nog gedaan?

Robert

In de afgelopen week ben ik begonnen aan de eerste Total War Saga. Deze nieuwe serie van Creative Assembly pakt de vaste ingrediënten van Total War en past deze toe op een kortere periode en gebied dan we van de franchise gewend zijn. In deze eerste Saga mogen we los met het Britannië uit de vroege Middeleeuwen.

Thrones of Britannia 
 Pixel Vault

Dat betekent dus lekker knokken met vikingen, Welshmen, Ieren en Engelsen. Daarbij vergat ik al snel dat dit een ‘kleinere’ Total War-titel is, want de gevechten zijn wederom episch en het is elke keer weer heerlijk om een ondoordringbare shieldwall neer te plempen en de vijand zich hierop stuk te zien bijten. Uiteraard volgt mijn volledige review snel! Ik ga elk moment tikken, maar eerst nog één beurt…

Glenn

Omdat ik deze week een examen had, heb ik mij volledig op het studeren gestort. Het ging echter zo vlot dat ik snel alles onder de knie had en donderdag mijn examen kon afleggen. Het examen zelf ging goed en ik denk dat de resultaten ook goed gaan zijn.

Naast studeren heb ik deze week aan mijn achtergrond over loot boxes gewerkt. In deze achtergrond ga ik dieper in op de inmenging van kansspelcommissies rond de virtuele schatkist en de reden hierachter. Ik diep ook uit wat een loot box precies is en waar ze hun oorsprong vonden in de gamesindustrie. Het artikel zal in de loop van volgende week verschijnen op de website.

Warhammer: Vermintide 2 
 Pixel Vault

Tijdens deze week heb ik ook genoten van de series die ik kijk zoals The Flash en Suits. De ene serie gaat over de DC-held The Flash en de andere gaat over een advocatenkantoor dat allerlei zaken moet oplossen en daarbij zelf ook de kop boven water probeert te houden.

Stan

Deze week stond voor mij vooral in het teken van mijn afstudeerproject. Over een paar maanden studeer ik af, dus de tijd van de code afronden en het schrijven van de thesis is aangebroken. Daardoor was er voor mij deze week dus minder tijd om te gamen. Ik heb me deze week op gamegebied vooral vermaakt met de mobiele game Marvel Future Fight.

In Marvel Future Fight kun je je eigen Marvel-team samenstellen uit meer dan 150 verschillende Marvel-helden en -schurken. Met het uitkomen van Avengers: Infinity War zijn er aan die game een hoop nieuwe uniforms en updates toegevoegd, dus de grind kon weer beginnen om het sterkste team te creëren en daarmee de missies en andere spelers te lijf te gaan. Deze gratis game (met eventuele microtransacties) is dan ook een aanrader voor iedere Marvel-fan!

Marvel Future Fight 
 Pixel Vault

Jessica

Deze week heb ik De Sims in het echte leven gespeeld! Rohald en ik zijn namelijk verhuisd, dus wij mochten ons nieuwe appartement inrichten. Dit deed ik dan ook met alle plezier, want zowel in het echte leven als in De Sims geniet ik enorm van het ontwerpen van huizen. Helaas kan ik in onze werkelijkheid geen ‘motherlode’ typen om een bak met geld te krijgen.

Door de verhuizing heb ik helaas geen tijd gehad om te gamen (in andere woorden: jullie lezen in mijn volgende post facto-stukje waarschijnlijk opnieuw over mijn avonturen in The Witcher 3). Wel heb ik een begin gemaakt aan Monster Prom, een interessante dating simulator die dingen anders doet dan andere dating simulators. Jullie kunnen dan ook binnenkort een review hierover verwachten.
Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!