Post Facto #46

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #46

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. De wereld was namelijk in extase door God of War die afgelopen vrijdag gereleased werd. Zijn onze crewleden nu stuk voor stuk in de ijzige wereld verzwolgen? Wat hebben ze in de aanloop van de release gedaan om hun onrust te kwellen? Laten we het ze eens vragen!

Robert

Ik had hier kunnen volstaan met een link naar mijn review van God of War, want ik heb mij afgelopen week met niets anders beziggehouden dan Kratos en zijn zoon Atreus. Eerst natuurlijk met hun geweldige reis door Midgaard en daar voorbij, daarna met het opschrijven van al mijn indrukken. Vervolgens moest de game ook nog eens gestreamd worden en wanneer je dit leest heb ik als het goed is het script voor de videoreview, die komende week verschijnt, net af.

God of War 
 Pixel Vault

Dat klinkt alsof ik aan het klagen ben, maar dat is niet het geval! Het was heerlijk om mij onder te dompelen in de wereld en het verhaal dat Santa Monica Studios voor ons heeft gecreëerd en ik kan eigenlijk niet wachten om binnenkort terug te keren. Want ook al heb ik het verhaal uitgespeeld, er zijn nog veel losse eindjes die ik met onze favoriete Spartaan en zijn kroost aan elkaar moet knopen.

Naomi

Ik heb deze week niet zo veel te vertellen, want de zon was zo lekker deze week dat ik in mijn vrije tijd vooral buiten was om van die zon te genieten! Ik ben echter wel sinds kort de trotse eigenaar van De Sims 4 Jungle Avonturen. Ik ben de grootste fan van De Sims 3 Wereldavonturen, dus ik was ook superenthousiast toen De Sims 4 Jungle Avonturen werd aangekondigd. Waarom ik dan pas zo’n twee maanden later de game in mijn bezit heb? Ik ben skeer en wilde wachten tot de bundel met de Jungle Avonturen-uitbreiding en twee accessoirepakketten uit was.

Doordat vrijwel al mijn vrije tijd deze week op ging aan het genieten van de zon, heb ik helaas nog niet veel meer gedaan dan in de bouwcatalogus kijken en zoveel mogelijk nieuwe dingen gebruiken in de bouw van mijn Sims-huis, waar ik overigens nog niet mee klaar ben. Gelukkig vind ik het bouwen onderdeel van de Sims ook superleuk, dus mij hoor je niet klagen. Stiekem kan ik ook niet wachten op minder weer volgende week, zodat ik wel de  jungle in kan trekken met mijn Sims!

Sims 4 Jungle Avonturen 
 Pixel Vault

Tim

Op het moment van schrijven duurt het nog precies een week voordat ik me naar Dortmund begeef voor de Star Trek Convention: Destination Star Trek Germany. Als echte Trekkie mag ik daar vanaf 27 april drie dagen kijken naar de geweldige hoeveelheid cosplayende creatievelingen, lezingen van mijn favoriete Star Trek-acteurs bijwonen en veel te veel geld uitgeven aan goodies.

Wat extra leuk is, is dat DST Germany in het teken staat van mijn favoriete Star Trek-serie: Deep Space Nine. Het is namelijk dit jaar 25 jaar geleden dat deze serie verscheen. Ik heb de afgelopen week dan ook vooral veel tijd besteed aan het terugkijken van de avonturen van Odo, Dax en Sisko op DS9 en man wat blijft die serie goed! Hou Pixel Vault de eerste week van mei in de gaten voor mijn uitgebreide verslag van DST.

Glenn

Een tweetal weken geleden ben ik begonnen als nieuwe redacteur voor dit geweldige platform. Dit als enige Belg tussen een team van alleen maar Nederlanders met al het geplaag en gevolgen van dien. Mijn week was zoals vaak vrij rustig. Als student in een communicatierichting op een avondschool moest ik deze week drie avonden naar school. Dit is niet zo erg, maar door de hitte was het wel een beetje bakken in de les. Naast avondschool speelde ik deze week de eerste regio in Far Cry 5 vrij en deed ik wat zijmissies. Zelf ben ik niet zo goed in first-person shooters en daarom schakelde ik een vriend in voor een moeilijke missie.

Far Cry 5 - Preview Gameplay 1 
 Pixel Vault

Naast gamen heb ik van het zonnetje genoten, mijn eerste artikelen getikt en wat gesleuteld aan mijn preview over Jurassic World Evolution. Wat het spel allemaal in petto voor jullie heeft, lees je in de loop van volgende week op de website.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!