Post Facto #45

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #45

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Deze week ontplofte de gamewereld met de reviews van God of War. Als we de critici mogen geloven is de game bijna perfect. Hoewel je nog even moet wachten op onze kijk op de game, hebben we ondertussen genoeg te doen. Neem hier een kijkje in de afgelopen week van onze crewleden.

Jermaine

Deze week was voor mij een week van uitersten. Zo heb ik de oude God of War-games weer eens doorlopen om in the mood te komen voor de volgende game. Het blijft toch een van de games die ik op de PlayStation 2 regelmatig heb gespeeld als ik even mijn frustratie kwijt moest. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het verhaal nu meer kan waarderen dan voorheen. Misschien komt dat door mijn leeftijd.

God of War 
 Pixel Vault

Verder ben ik deze week ook bezig geweest met Rail Empire voor de pc. Deze simulatiegame laat je een spoorwegimperium opbouwen in het begin van de industriële revolutie in de VS. Erg rustgevend en niet al te hectisch als je het goed aanpakt. Een prima game dus om regelmatig tussen de bedrijven door te spelen.

Rohald

Deze week zat ik in de Tokyo-regio! Natuurlijk heb ik het over het virtuele Japan uit Yakuza 6, al staat een fysieke reis door Japan al een hele tijd op mijn bucketlist en voorzie ik dat deze daar nog lang blijft staan. Hoe dan ook heb ik flink wat uren kunnen verschansen in deze game. Dit is overigens ook de eerste Yakuza-game die ik aanraak en door het spelen van deze game krijg ik spontaan zin om de vorige installaties ook te spelen.

Er is een intrigerend verhaal, een diepe, culturele wereld en erg veel goede humor. Al moet ik zeggen dat ik soms wel last heb van een milde cultuurshock, maar dat is ook wat de franchise zo uniek maakt. Veel meer over de game wil ik nog niet kwijt, want dit kun je allemaal rijkelijk lezen in de review die binnenkort op de site verschijnt. Dus hou deze zeker in de gaten!

Yakuza 6 
 Pixel Vault

Kevin

Voor een site over games, gear en cultuur stond mijn week maar verdomd weinig in het teken van die drie pilaren. Dit was namelijk een klassieke regelweek waarin gewoon heel veel organisatorisch moest gebeuren, zowel bij Pixel Vault als bij andere bezigheden. Dat wil niet zeggen dat er geen toffe dingen in het vooruitzicht liggen. Zo mogen we vandaag een hele hoop vette prijzen gaan weggeven, dus zorg dat je nog meedoet aan de prijsvraag als je dat nog niet gedaan hebt.

Komt er dan helemaal niets boeiends aan bod? Dat wil ik niet zeggen: gedurende mijn korte vakantie vorige week heb ik zowel Far Cry 5 als Ghost Recon Wildlands nog op de kop getikt, dus kan er genoeg gegamed worden. Vooral bij Ghost Recon ben ik benieuwd naar de nieuwe missie met Sam Fischer, want nu moet Ubisoft eigenlijk wel met een nieuwe Splinter Cell komen, iets waar we allemaal wel naar uit kunnen kijken. Dus voorlopig hoe dan ook nog genoeg te doen!

Stan

Sinds kort is de MMORPG Tera beschikbaar op consoles en dat was voor mij de aanleiding om weer eens de game in te duiken, maar dan wel op pc. Jaren geleden heb ik de game al eens gespeeld toen deze net uitkwam en ik moet zeggen dat de game een hele hoop goede stappen heeft gemaakt. De combat loopt soepel, er zit een fatsoenlijk verhaal in en het aantal classes is uitgebreid. Daarnaast is de game gratis, dus geef hem zeker een kans!

Tera 
 Pixel Vault

Ook ben ik deze week eens in de roguelike Dungreed gedoken. De game is vrij simpel van opzet als je bekend bent met het genre: je start met vrijwel niks, je vecht je door de dungeon heen (waar je naar binnen kunt door je letterlijk te laten opeten door de dungeon) en speelt zo meer opties vrij die je kunt gebruiken wanneer je sterft, want dat is natuurlijk onvermijdelijk in het begin. Een prima game om hier en daar een uurtje in te steken.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!