Post Facto #44

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #44

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op en wat voor een week was het! GameCensor heeft nu officieel de transitie gemaakt naar Pixel Vault. Daarnaast stond de gamewereld niet stil. Overwatch en Rainbox Six: Siege hebben beide de oorlog verklaard tegen spel verpestend gedrag, Razer lanceerde haar eigen online marketplace en de terugkomst van Spyro is eindelijk daar. Dit was alleen nog maar het nieuws van afgelopen vrijdag! Ondanks de drukte hebben we nog een klein beetje bij kunnen komen.

Tim

Afgelopen week was ik als columnist te gast bij het Filosofisch Café Nijmegen voor een avond over Utopie en Dystopie in games. Het was een interessante avond met een lezing van gamefilosoof Stefan Schevelier en een levendig gesprek met de zaal onder leiding van Frank van Caspel, filosoof en voorzitter en oprichter van de Dutch Starcraft League.

Starcraft 2: Legacy of the Void 
 Pixel Vault

In mijn column had ik het vooral over de vraag in hoeverre games bijdragen aan het totstandkomen van een utopische dan wel dystopische toekomst. Verruilen we in de toekomst de echte wereld definitief voor een digitale utopie, zoals de VRMMO Oasis in Ready Player One? Of wijzen onze destructieve gedragingen in hedendaagse games op een veel grimmiger toekomstbeeld?

Paul

Eindelijk, mijn tentamens zijn voorbij! Dat betekent meer tijd om te gamen. Deze week heb ik weer eens No Man’s Sky uit de kast getrokken. Ik wil graag die platinum trofee op mijn PS4 verdienen. Daarvoor moet ik nog drie achievements behalen. Allereerst op vier planeten nog alle dieren ontdekken, daarnaast een boel ruimteschepen vernietigen en tot slot overleven in extreme temperaturen. Daar zal ik de komende tijd goed mijn best voor gaan doen.

Ook heb ik deze week meer genoten van het weer buiten. Gamers hebben zo hun breaks nodig. De weersverwachting was voor dit weekend maar liefst 20 graden. Daar had ik wel behoefte aan zeg. Gek dat het woensdag nog even heel hard hagelde en onweerde. Ach ja, eigenlijk is niks gek qua weer hier in Nederland, nietwaar?

No Man's Sky 
 Pixel Vault

Robert

Deze week draaide het bij Pixel Vault even iets minder om games en waren we vooral druk om alles in orde te maken voor onze naamsverandering. Dat is gelukkig allemaal gelukt! Helaas betekende dat wel dat ik maar weinig tijd overhield om te gamen en had ik ‘s avonds alleen nog een beetje puf over om Netflix aan te zetten.

Daardoor ben ik er wel achter gekomen dat een van mijn favoriete MTV-series van vroeger op Netflix staat! Vraag me niet waarom, maar ik keek altijd graag naar West Coast Customs. De over de top bolides en het hoge Buurman en Buurman-gehalte zorgden voor zeer vermakelijke televisie. Al moet ik na de eerste paar afleveringen zeggen dat de serie het anno 2018 toch vooral van de jaren ‘90-nostalgie moet hebben.

Jessica

Daar ben ik dan weer! Met mijn tweede WFT achter de rug mag ik eindelijk weer verder gamen. Je raadt het al: met The Witcher 3! Toch lijkt er langzaam maar zeker vooruitgang in de zaak te komen. Ik ben namelijk ‘al’ in Skellige beland, iets waar ik erg naar uitkeek. De bergachtige gebieden, de kusten, maar voornamelijk de achtergrondmuziek in deze streek spreken me erg aan. De Keltische invloeden zijn overal terug te vinden en als fan van de Kelten maakt mij dit natuurlijk erg blij.

Vrijheid 
 Pixel Vault

Verder heb ik als een van de laatste personen op aarde Thor: Ragnarok gekeken. Ik had er al veel over gehoord, dus ik wist al een beetje wat ik mocht verwachten. Nu ik de film daadwerkelijk gezien heb, ben ik in dubio. Aan de ene kant was het een erg vermakelijke film die op een bizarre manier humor combineert met een serieus narratief. Aan de andere kant vraag ik me af hoe de makers verder willen met zowel het verhaal als het personage van Thor. Antwoorden krijgen we waarschijnlijk sneller dan verwacht met Avengers: Infinity War. Daar kijk ik dan ook erg naar uit…

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!