Post Facto #43

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #43

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Het langverwachte Far Cry 5 is uitgekomen en dit weekend was het ook weer Comic Con in Nederland. Welke toffe games en activiteiten hebben onze crewleden hun tijd besteed? Laten we het ze vragen!

Naomi

Dit weekend ging ik naar Comic Con! Op het moment dat jullie dit lezen is Comic Con natuurlijk alweer achter de rug en ben ik waarschijnlijk wat merchandise rijker die ik helemaal niet nodig had, maar op het moment van schrijven kijk ik nog uit naar de wonderlijke wereld van comics, goodies en toffe verklede mensen.

Dutch Comic Con 2018 
 Pixel Vault

Naast alle toffe merchandise zijn er namelijk ook altijd een hoop mensen in mooie cosplay outfits om je aan te vergapen. Ik doe daar niet aan mee, want mijn kleding-maak-skills laten nogal te wensen over. Dit maakt het echter niet minder leuk om mensen te zien die wel hun best hebben gedaan op toffe outfits. Ik heb er in elk geval veel zin in. Ben jij ook naar Comic Con geweest dit weekend?

Rohald

De afgelopen week ben ik mij gaan verdiepen in de mechanische keyboards. Al een tijdje zit ik er aan te denken om er een aan te schaffen, maar ik kwam erachter dat ik eigenlijk niet wist wat er op de markt te vinden was en wat de verschillende key-switches zijn en hoe die verschillen. Gelukkig is het niet heel moeilijk om achter deze informatie te komen, maar het is wel iets waar je een avondje voor moest gaan zitten.

Daarnaast kwam ik er vrijdag achter dat Deus Ex: Mankind Divided voor een habbekrats te koop was op Steam. Voor slechts 80% korting kon ik de game, die al een tijdje op mijn wishlist stond, de mijne maken. Dus het is voor mij weer tijd om me te gaan begeven in deze technocratische dystopie, om zo de mensheid te redden van de Illuminati. Als je het zo zegt lijkt het plot een beetje raar, maar het speelt wel lekker!

Post Facto #43

 

Jermaine

Ik heb mij afgelopen week enorm vermaakt met Ni No Kuni II: Revenant Kingdom. Ik had namelijk de King’s Edition binnengekregen waar enorm veel goodies in zitten. Deze prijken momenteel op een plank speciaal vrijgemaakt voor deze editie. De game zelf vind ik echt prachtig vormgegeven en voelt echt aan als een Studio Ghibli-film, ook als de studio niet meer nauw betrokken is bij de game.

Verder is de Far Cry 5-review nu op de site te lezen, waar ik de afgelopen week aan heb gewerkt. De game voelt echt weer als een typische Far Cry-game met allerlei bekende elementen, maar in een totaal andere setting. De creepy sfeer in het hele gebied hangt, kan ik echt waarderen en het verhaal greep mij direct. Ik vermaak me in ieder geval wel de komende tijd.

Kevin

Ook ruim een jaar na de release maakt de Nintendo Switch nog altijd genoeg uren, voornamelijk wanneer ik onderweg ben naar werk of afspraken met het openbaar vervoer. De Switch even uit mijn tas halen, oordopjes in en gaan: het blijft een ideale oplossing. Toch was ik wel op zoek naar iets nieuws om te spelen. Niet zozeer omdat ik niets meer had, maar meer om mijn interesse hoog te houden. Na veel wikken en wegen is mijn keuze uiteindelijk gevallen op Doom en mensen, wat is die game leuk.

Post Facto #43

Natuurlijk ken ik Doom al wel langer dan vandaag, maar de serie wist nou niet echt mijn interesse te wekken. Ook met de meest recente release op pc en consoles wist het me nog niet te grijpen in zijn gewelddadigheid, maar dat had waarschijnlijk meer te maken met tijdgebrek. Nu op de Switch merk ik echter wat ik heb gemist, want de game speelt heerlijk weg. Toegegeven: Nintendo’s console c.q. handheld is niet het beste platform voor de titel, maar dat maakt het niet minder leuk. Demonen jagen, raketten afvuren en oude vrouwtjes lichtelijk ongemakkelijk maken met al het geweld op het kleine scherm; het openbaar vervoer wordt plots een stuk leuker.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!