Post Facto #42

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #42

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Ark komt nu ook naar de Switch, EA deed radicale veranderingen aan het progressiesysteem van Battlefront 2 en voor PUBG is er nu ook een mobile game. Het was dus weer druk in de buitenwereld, maar hoe druk was het in onze eigen huiskamers? Laten we dit eens uitzoeken.

Robert Zomers

Afgelopen week begon met een vrij bizarre lancering, van PUBG Mobile. Zonder al te veel aankondiging, dropte de Chinese ontwikkelaar Tencent Games de mobiele versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds in de online winkels van Android en iOS. Dat moest ik natuurlijk testen en na een kort testrondje won ik in mijn tweede pot meteen een chicken dinner.  Ik kon het niet laten dit meteen de delen met de rest van de redactie, want iedereen die PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft gespeeld, weet dat dit geen gemakkelijke opgave is.

Post Facto #42

Dat ligt dus net iets anders bij de mobiele versie. Ik was enigszins verbaasd toen er al snel meerdere redactieleden met een chicken dinner op de proppen kwamen in PUBG Mobile, maar toen Kevin Rombouts ook nummer één werd, wist ik zeker dat er iets niet in de haak was. Wat blijkt, in PUBG Mobile worden de resterende plaatsen gevuld met bots als er niet genoeg tegenspelers zijn. Bots die dus erg vatbaar zijn voor headshots.

Lang verhaal kort: de chicken dinners in PUBG Mobile moeten we voorlopig met een korreltje zout nemen. Dat wil overigens niet zeggen dat de mobiele versie niet leuk is. Ik sta versteld van hoe goed de controls werken op mijn kleine touchscreen. Daarnaast ziet de game er ook allesbehalve lelijk uit voor een mobiele game, dus ik ga zeker nog wel wat rondwandelen in Erangel op mijn telefoon. Houd echter wel een oplader in de buurt, want Battle Royale komt op je smartphone met een extra hoge prijs: je accuduur.

Luuc ten Velde

Ik heb me de afgelopen week de hele week alvast in Ni No Kuni II: Revenant Kingdom mogen storten voor de review. Daarom wil ik er ook nog niet al te veel over vertellen, behalve dat ik tot nu toe erg genoten heb van mijn tijd in het spel. Waar ik het deze week wel over wil hebben, is A Way Out. Je weet wel, die game van Joseph “Fuck the Oscars” Fares.

A Way Out 
 Pixel Vault

Ik heb dit jaar al een aantal geweldige games gespeeld, maar ik denk dat A Way Out tot nu toe misschien wel op nummer één staat. Het is een third-person action game die je volledig co-op moet spelen en ondanks dat het een gimmick lijkt, wordt het je langzaam maar zeker duidelijk dat het spel niet anders dan co-op gespeeld kan worden.

Nu ben ik altijd al meer van games geweest met goede verhalen en het verhaal dat A Way Out verteld, zit op meerdere niveaus goed in elkaar. Ten eerste zijn beide hoofdpersonages (Vincent en Leo) niet alleen memorabel, maar je kunt je ook goed in hen verplaatsen. Bovendien wordt er een interessant verhaal verteld waar je helemaal in meegezogen wordt. Als laatste zit het zowel met de actie als de emotie helemaal goed, want A Way Out bezorgd beide in volle mate. Lees snel deze Post Facto af en ga dan A Way Out spelen, dames en heren. Het is je tijd meer dan waard.

Tim

Terwijl de rest van de redactie begonnen is aan veelbelovende nieuwe games als Ni No Kuni, Sea of Thieves en Far Cry 5 zit ik nog steeds vast in Sword Art Online Fatal Bullet. Door grote drukte op mijn werk heb ik helaas weinig tijd om te gamen, waardoor het niet echt opschiet met het spel. Het einde is inmiddels in zicht, dus komende week kun je m’n review van de game verwachten.

Sword Art Online Fatal Bullet

Daarnaast heb ik me de afgelopen week veel bezig gehouden met het lezen van het boek Avonturen Bestaan Niet. In dit boek geven filosofen Simon Gusman en Arjen Kleinherenbrink een analyse van de rol die avonturenverhalen spelen in onze fictie en in ons dagelijks leven. Binnenkort lees je een uitgebreide analyse van de rol die games spelen in dat boek op de website.

Paul

Als eindredacteur heb ik mij minder bezig gehouden met het spelen van nieuwe releases. Daar heeft de redactie weer veel geluk mee. Misschien maar goed ook, want dan kan ik mij goed voorbereiden op mijn laatste tentamen uit het eerste semester. Volgende week donderdag krijg ik eindelijk wat ruimte om te ademen.

Maar ook tussen het studeren door is het heerlijk om even te gamen ter ontspanning. Dat heb ik deze week gedaan met behulp van Ratchet & Clank op mijn PS4, een van de PlayStation Plus-games van deze maand.Het is een geweldig verhaal en ik heb er al uren speelplezier aan beleefd. Insomniac heeft op een hele goede wijze de klassieke feeling teruggebracht in deze game. Ik twijfel echter wel of het Ratchet Gladiator verslaat. Dat is toch wel mijn favoriet uit deze serie.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!