Post Facto #41

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #41

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht.Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen week kregen we op de site de review van de nieuwe Tomb Raider film te zien. Ook werd Warhammer: Vermintide 2 gereviewed. Daarnaast werd de nieuwe Tomb Raider game aangekondigd. Er is dus genoeg gebeurd in de industrie, maar hebben we ons ook nog kunnen vermaken met andere dingen? Laten we het onze crew vragen.

Jermaine

Deze week ben ik begonnen met het opnieuw spelen van Dragon Age: Inquisition. Nadat ik The Witcher 3: the Wild Hunt uit had gespeeld, was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging met veel lore en keuzes. Tot nu toe geniet ik weer optimaal van de game en probeer ik andere keuzes te maken dan voorheen.

Dragon Age: Inquisition 
 Pixel Vault

Verder ben ik Ratchet & Clank aan het platinummen. Ik heb de game in 2002 gespeeld en wilde het sowieso nog eens proberen. Nu dat de game gratis te downloaden is via PS Plus, was de keuze erg snel gemaakt. Ik hoop stiekem nog ergens op een Jak & Daxter remake, omdat ik die game al helemaal kapot heb gespeeld. Genoeg te doen dus de komende tijd.

Rohald

Eerder deze week heb je op de site mijn review van Warhammer: Vermintide 2 kunnen lezen, waar ik de week ervoor redelijk wat tijd in heb gestoken. Hoewel ik niet bijzonder onder de indruk was van deze game, deed het me wel denken aan een game waar Fatshark veel inspiratie aan heeft opgedaan: Left 4 Dead.

Op een wilde maandagavond besloot ik met een stel vrienden om de game nog eens te installeren om ouderwets zombies af te rossen. Het was inmiddels alweer twee jaar geleden dat ik met deze groep deze game gespeeld heb en het was zoals gebruikelijk chaos, maar wel een prettige chaos. Ik merkte echter wel direct dat ik de game in het verleden duidelijk makkelijker vond. Misschien begin ik last te krijgen van oudemannenreflexen….

Warhammer: Vermintide 2 
 Pixel Vault

Naomi

Deze week ben ik vrijwel alleen bezig geweest met mijn scriptie schrijven en werken. Vorig weekend heb ik echter nog op de valreep meegedaan met de Sea of Thieves bèta. Voor een uurtje was ik een heuse piraat op een echt schip die op zoek ging naar rode kruizen op schatkaarten. Captain Jack Sparrow, watch out!

De animatiestijl van deze game is volledig in mijn straatje. I love it. Daarnaast vind ik het besturen van een schip ook behoorlijk cool. Je kan het eigenlijk niet alleen, net als in het echt, want je moet je zeil aanpassen, je moet aan het grote stuurwiel staan en in de gaten houden of je nog wel op koers ligt. Je moet ook een gat in de romp zelf fiksen als je zo stom bent om tegen een rots aan te varen of als je wordt aangevallen door een ander schip. Dat laatste heb ik niet meegemaakt tijdens mijn korte piraten bestaan. Het enige schip wat we tegenkwamen lag namelijk voor anker en was volledig verlaten. Ondanks het ontbreken van duidelijke main questlijnen, heeft de bèta mij in elk geval enthousiast gemaakt!

Kevin

Voor mij was het vooral een rustige week qua gaming. Het voordeel is dat wanneer je minder games gaat reviewen, je ook meer op de games kan focussen waar je echt tijd voor wilt maken. Nu staat er momenteel vrij weinig op mijn to-do-lijstje, buiten het uitspelen van Persona 5. Dat kan echter alleen maar als ik thuis op de bank zit, helaas gebeurt dat niet zo heel veel. Daarentegen zit ik wel veel in de trein, dus ben ik maar weer eens met Splatoon 2 aan de slag gegaan.

Splatoon 2 
 Pixel Vault

Tot enige irritatie kwam ik er deze week echter achter dat wanneer ik mijn (onbeperkte) databundel probeer te gebruiken om on-the-go een potje multiplayer te doen, mijn Nintendo Switch er maar weinig zin in heeft. Blijkbaar staan de Vodafone-servers zo ingesteld dat ze mijn multiplayer-verbinding niet door willen laten. Ik kan dus wel verbinden met de servers, maar zodra er gegamed moet worden, is het uit met de pret. Dus nu ben ik maar weer verbannen tot het uitspelen van de verhaalmodus en gedoemd tot het spelen van singleplayer-games. Zo komt er dus nooit verbetering in mijn skills…

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!