Post Facto #40

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #40

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht.Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Nintendo wist veel mensen weer hyped te maken met hun laatste Direct, ontwikkelaars leiders stappen op en Valve gaat weer games uitgeven. Naast al het nieuws dat we hebben verteerd en de artikelen die we hebben geschreven, moeten we ook ontspannen.

Robert

Afgelopen week mocht ik langs bij Sony om Kratos aan de tand te voelen. De nieuwe God of War komt namelijk 20 april al uit, dus het was hoog tijd dat we even poolshoogte gingen nemen. Op het moment van schrijven mag ik helaas nog niets verklappen van mijn twee uur durende speelsessie, maar houd vooral Pixel Vault in de gaten… want daar lees je binnenkort alles over mijn korte reis met Kratos en Atreus.

God of war 4 kratos 
 Pixel Vault

Verder ben ik deze week vooral blijven hangen in de jungle nadat ik De Sims 4: Jungle Avonturen gereviewd heb. Hoewel het voor sommigen moeilijk te begrijpen is waarom je met en virtueel poppenhuis zou spelen, blijft het bouwen, carrière maken en rare scenario’s creëren een van mijn favoriete bezigheden.

Tim

Nadat ik de afgelopen weken helemaal ondergedompeld was in de wereld van Kingdom Come: Deliverance, begaf ik me deze week weer in een heel andere wereld. Ik mocht namelijk aan de slag met Sword Art Online: Fatal Bullet. De overgang van het gritty realisme van Kingdom Come naar giechelende meisjes met kattenoren in Sword Art Online was best wel even wennen.

Nu ik eenmaal weer een beetje gewend ben aan het hoge anime-gehalte van Sword Art Online vermaak ik me ook met die game prima. De game komt wel traag op gang: een reusachtige cast aan personages wordt aan je voorgesteld. Inmiddels ben ik gelukkig lekker de wijde wereld ingetrokken om tegen enorme schorpioenen te vechten!

Pixel Vault 
 Sword Art Online: Hollow Realization

Jessica

Langzaam maar zeker begin ik me af te vragen hoeveel post facto’s ik nog moet schrijven voordat ik klaar ben met The Witcher 3. Ik ben ondertussen in Skellige beland, dus er gebeurt in ieder geval wel iets op dat front. Nu heb ik eindelijk een beeld bij de heerlijke achtergrondmuziek van de eilanden. Dit is namelijk wel mijn favoriete deel van de soundtrack.

Verder werd ik als ex-stagiaire van Ubisoft uitgenodigd voor het community event van Far Cry 5 in Hilversum, waar we (opnieuw) kennis hebben gemaakt met Hurk en een nieuwe fan favourite: Cheeseburger, de beer met diabetes! De soundtrack van deze game is heerlijk, het verhaal ziet er interessant uit en de personages zijn diepgaander dan ooit. Ik heb er zin in!

Stan

De afgelopen weken waren voor mij nogal hectisch. Het was namelijk eindelijk tijd voor de mid-way presentatie van mijn afstudeerproject. Zoals iedereen weet, gaat er in zo’n project heel veel tijd zitten en gelukkig heb ik het er goed vanaf gebracht. Na die presentatie ben ik dan ook een paar dagen flink in de games gedoken, vooral in NieR: Automata. Tot zover een toffe game, dus ik ben benieuwd wat er zich allemaal in af gaat spelen.

Post Facto #40

Daarnaast moet ik dit natuurlijk even zeggen: Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch! Hoe geweldig was de Nintendo Direct van 8 maart? Rustig opbouwen, wat goede titels noemen, dan een beetje afbouwen met DLC van Splatoon (waar ik niet zoveel mee heb) en dan de laatste trailer…! Bedankt Nintendo voor het prachtige troll-intro met meer Splatoon, waarna dat prachtige logo van Super Smash Bros. in beeld kwam. Ik kan niet wachten!

 

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!