Post Facto #4

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #4

De redactie is elke hele week druk met nieuws tikken, achtergronden schrijven en reviews pennen als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. “Dus stellen we aan onze redactie de vraag: Waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden afgelopen week?”

De week zit er weer op. Deze week was een week van bekomen. Met net de E3 achter de rug, lijkt iedereen uit te buiken om de grote hoeveelheid informatie langzaam te verteren. Het was ook een week van budgetteren. Op donderdagavond is de Steam Summer Sale namelijk van start gegaan, wat altijd bekend staat als een gevaar voor de portemonnee.

Jermaine van Haarlem

Het was voor mij vooral een week van uitersten. Zo ben ik bezig geweest met wat nostalgische games voor MS-DOS gezien we die ook in ons rondje redactie bespraken en ben ik begonnen met Horizon Zero Dawn. Ja ik weet het.. nu pas? Ik had er voorheen nooit echt de tijd voor dus het werd eens tijd. Tot nu toe valt het absoluut niet tegen, maar over het verhaal kan ik nog weinig zeggen doordat ik alles aan het verkennen ben. We zullen zien hoeveel uur ik uiteindelijk met Horizon Zero Dawn kwijt ga zijn.

Horizon Zero Dawn 
 Pixel Vault

Verder heb ik de eerste gameplay beelden van Beyond Good and Evil 2 bekeken. Ik ben nog steeds hyped maar toch heb ik een soort van angst. Je kunt vrij reizen en alles ziet er groots uit, maar No Man’s Sky had precies hetzelfde in early development.. ik ben bang dat het tegen gaat vallen en waarschijnlijk komt de game uit voor de volgende generatie consoles, maar dat is een wilde gok.

Paul Selman

Ondanks dat ik afgelopen week enorm druk was met mijn studie, heb ik hier en daar ook een nieuwtje meegepikt of mij proberen te ontspannen door het spelen van games. Wat voor mij een leuk nieuwtje was deze week, is de release date van de Necromancer Pack voor Diablo III. Als fanaat van dit spel koop ik het liefst elke uitbreiding die te verkrijgen is. 27 juni zal ik dus gelijk mijn slag slaan en genieten van de nieuwe class genaamd Necromancer.

Verder heb ik deze week een begin gemaakt aan Tom Clancy’s The Division. Wellicht al een tijdje uit, maar toen hij werd gepresenteerd, leek het mij een zeer interessant spel. Voor mijn nieuw aangeschafte PS4 leek dit spel mij dan ook zeker de moeite waard om uit te proberen door de prijsverlaging. Gelukkig is het ook mijn moeite waard door de open wereld, vele missies en upgrades in dit spel. Hier ben ik nog wel enkele weken mee zoet!

Diablo III 
 Pixel Vault

Rohald De Bruyne

Deze week heb ik mij verdiept in Assassin’s Creed: Origins. Ik heb de data die we hadden gekregen via de E3 geanalyseerd om zo vast te stellen wat we kunnen verwachten van de nieuwe game. Met name heb ik veel gelet op de veranderingen ten opzichte van de vorige delen van de franchise. Ik moet toegeven dat ik best enthousiast ben, door wat we tot nu toe hebben mogen zien, en dat mag ook wel.

Wat mij betreft heeft Ubisoft na de afgelopen jaren heel wat goed te maken. Met name in de Assassin’s Creed franchise zijn er de afgelopen jaren veel beslissingen genomen die in mijn ogen luiheid uitstralen. Wellicht heeft Ubisoft het licht gezien en hebben ze goed geluisterd naar de kritische feedback van ons als consumenten. We zien het vanzelf wel.

Assassin's Creed Origins 
 Pixel Vault

Zoals je ziet hebben we ons aardig vermaakt. Maar het liefste horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!