Post Facto #39

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #39

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht.Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Nederland ging gebukt onder een week vol ijzige temperaturen en snijdende wind. Toch is niet iedere Nederlander erg fan van schaatsen op natuurijs en kon je ons veel vinden op een warmere plek: binnen. Wat hebben we binnen dan gedaan?

Rohald

Deze week ben ik met mijn geliefde partner begonnen aan het kijken van The IT Crowd. Ja, ik weet het, ik ben erg laat, maar beter te laat dan helemaal nooit. Nu kunnen wij ‘s avonds nog even samen lekker genieten van meganerds met absurdistische humor. Precies wat ik het liefste heb!

Counter-Strike Global Offensive 
 Pixel Vault

Daarnaast blijf ik nog steeds terugkeren naar UFC 3, hoe frustrerend ik dit zelf ook vind. Ik speel een paar potjes, waarna ik gegarandeerd iemand tegenkom die mij met een gelukstreffer knock-out slaat. Vol frustratie sluit ik dan mijn PlayStation 4 af, om na een paar uur het ritueel opnieuw te ondergaan.

Daarnaast heb ik deze week ook weer genoeg tijd gestopt in de enige e-sport die ik af en toe echt volg: Counter-Strike: Global Offensive. Deze week was het grote LAN-event in Katowice, dus ik heb heel wat uurtjes aan mijn laptop gekluisterd gezeten terwijl ik mijn Zweedse favoriet Ninjas In Pyjamas aan het aanmoedigen was. Misschien moet ik de game zelf nog maar eens installeren…

Luuc

Deze week ga ik lekker een weekje op vakantie en dat betekent dat het tijd is om met volle teugen te genieten van mijn Nintendo Switch. Toen ik de hybride gisteren opstartte, voelde het best wel als een speciaal moment, want het is inmiddels een jaar geleden sinds de hybride uitkwam en wegens dit jubileum besloot ik The Legend of Zelda: Breath of the Wild nog maar eens op te starten.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 
 Pixel Vault

De tweede uitbreiding, The Champions Ballad, is inmiddels ook al een tijdje uit, maar het was nooit het juiste moment om terug te gaan naar Hyrule. Het is nu echter de perfecte tijd en ik geniet dan ook enorm en wordt helemaal opnieuw verliefd op het spel. Ik heb pas een paar shrines gedaan en probeer me eerst voornamelijk te focussen op de side quests. Ik wil namelijk weer helemaal verloren raken in de wereld van Hyrule. Ik wil alleen niet opnieuw honderd uur in het spel steken, want er komen nog genoeg nieuwe games uit dit jaar. Man man man, videogames zijn cool.

Kevin

Vorig weekend heb ik besloten om een oude vlam weer eens op te zoeken: een met sneeuw bedekt New York te midden van een griepepidemie. Twee jaar na release is The Division echter een stuk rustiger geworden dan dat ik het me herinnerde. Hoewel de game nog altijd door een fanatiek groepje spelers wordt gespeeld, is het duidelijk dat de fanbase bij lange na niet te vergelijken is met die van die andere Ubisoft-shooter: Rainbow Six Siege.

Toch is New York nog niet helemaal uitgestorven. Net als de bewoners van de stad zijn er nog enkele hardcore spelers achtergebleven waarmee het nog steeds erg vermakelijk is om te gamen. Even een potje Survival doen of ouderwets door de Dark Zone struinen op zoek naar wat aardige loot en sterke tegenstanders, The Division is steeds meer gaan lijken op de stad die het weerspiegelt: een stuk rustiger dan voorheen, maar nog zeker niet verlaten.

Tom Clancy's The Division 
 Pixel Vault

Paul

Deze week was het voor mij best rustig qua games. Mijn studie neemt weer eens de overhand. Masterclass voorbereiden, tentamens leren, colleges bijwonen… het kost erg veel tijd. Ook in de avonden heb ik deze week helaas weinig tijd gehad door andere bezigheden. Vrijdagavond had ik gelukkig wel wat tijd om even Battlefield 1 te spelen met mijn vriendin.

Tussen al het studeren heb ik ook nog op koopjes gejaagd tijdens de iBOOD Hunt. Er kwamen leuke voorwerpen en acties voorbij, maar ik heb helaas geen enkel voorwerp getroffen dat binnen mijn marges lag. Ook is het me (natuurlijk) niet gelukt om een box te scoren. Onmogelijk.

Tot slot is er in Diablo III een nieuw seizoen gestart, seizoen 13. Als grote fan ben ik erg benieuwd welke items en sets deze keer gevonden kunnen worden. Daar ga ik binnenkort dus ook tijd voor vinden. Welke class ik neem, is voor mij ook nog een grote vraag. Wat raad jij mij aan?

Diablo rise of the necromancer 4 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!