Post Facto #36

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #36

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. De afgelopen zeven dagen brachten ons meer informatie over Red Dead Redemption 2. We zagen hoe Fortnite PUBG versloeg met het aantal spelers in haar battle royale en ga zo maar door. Echter, wat hebben onze crewleden gedaan in de afgelopen dagen?

Robert

De afgelopen week ben ik eindelijk naar Star Wars Identities geweest. Deze Star Wars-tentoonstelling is voor een paar maanden in Nederland en daar staan dus allerlei originele objecten en schetsen uit de films. Alleen al het zien van de originele Frozen Han maakt de tentoonstelling de moeite waard.

Star Wars: Knights of the Old Republic 
 Pixel Vault

Terwijl je langs al deze relikwieën loopt, bepaal je je eigen identiteit in het Star Wars-universum. Dit klinkt vrij zweverig, maar bleek niets anders dan het kiezen van je naam, ras, afkomst, beroep, etc. Dit  interactieve deel deed dan ook meeteen denken aan de character creation uit een RPG. Ik eindigde na ruim een uur met een stoere Zabrak fighter pilot en koos uiteraard voor de Dark Side. Eenmaal buiten gekomen had ik in ieder geval meteen weer zin in Star Wars: The Old Republic, daar zwerft als het goed is ook nog een Sith Lord met mijn naam rond.

Tim

Helaas heb ik de afgelopen week heel weinig tijd gehad om te gamen. Waar ik tussen de bedrijven door wel tijd voor heb gehad, is het uitlezen van het The Way of Kings. Dit is het eerste deel van The Stormlight Archive, de ambitieuze fantasyreeks van auteur Brandon Sanderson. Sanderson zet in dit eerste boek een zeer originele fantasywereld neer met complexe personages wiens motieven nooit helemaal zijn wat ze lijken. The Way of Kings is dan ook zeker een van de beste fantasyboeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb!

Om van deze serie te kunnen genieten moet je wel over enig doorzettingsvermogen beschikken. Het eerste deel telt namelijk al zo’n duizend pagina’s en uiteindelijk moeten er tien boeken in de reeks verschijnen. Het derde deel is net eind vorig jaar verschenen en gezien de snelheid waarmee ik het eerste boek heb gelezen, kan ik nog wel even vooruit!

Post Facto #36

Paul

Waar Tim nu in de fantasyboeken is gedoken, ben ik weer in mijn studieboeken gedoken. Het nieuwe semester van mijn studie is weer begonnen, wat betekent dat ik weer nieuwe vakken krijg. Voor diegenen die zich afvragen wat ik studeer: notarieel recht. Dit semester krijgen we de vakken Erfrecht, Relatievermogensrecht en Estate Planning. Hartstikke leuk, nietwaar?!

Ook ben ik bezig met het zoeken van een scriptieonderwerp. Erg lastig als je iets recents én leuks wilt vinden. Mijn eerste idee voor een onderwerp was de invloed van de blockchaintechnologie (de technologie achter de bitcoins) op de rol van de notaris. Dit onderwerp bleek helaas niet zo geschikt te zijn, omdat er nog niks over te vinden is. Mocht jij heel toevallig voor mij iets leuks  weten, dan lees ik dat natuurlijk graag in de reacties.

Verder heb ik deze week gebruikgemaakt van de EA-sale op mijn PlayStation 4. Zonder te twijfelen heb ik de Battlefield 1 & Titanfall 2 Ultimate Bundle voor slechts €29,99 gekocht. Daar beleef ik de komende tijd uren speelplezier aan.

Post Facto #36

Jessica

Dit was de eerste week van mijn junior consultancy traineeship in de financiële dienstverlening, waardoor ook ik geen tijd heb gehad om te gamen. Volgende week moet ik namelijk mijn ‘wet op het financieel toezicht’-certificaat behalen en mag ik daarvoor lekker 280 pagina’s over onder andere hypotheken, aandelen en zorgverzekeringen naar binnen stampen. Wanneer ik niet bezig ben met studeren, kijk ik Netflix.

Zo heb ik afgelopen week het vierde seizoen van BoJack Horseman gekeken. Deze serie spreekt me niet alleen aan vanwege de expliciete representatie van aseksuele mensen! Ik hou vooral van de zwarte humor die uit geniepige hoeken kan komen en je op die manier verrast. Bovendien zijn de personages stuk voor stuk realistische en unieke karakters, ondanks de absurde verhalen waar ze zich in bevinden. Die verhalen zijn nog lang niet afgelopen, dus ik hoop dat ze snel met een vijfde seizoen komen.

Bojack Horseman 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt ook al zit het echte leven soms in de weg voor games. Maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!