Post Facto #35

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #35

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht.Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Het was een week van pieken en dalen. Topmannen van de gamesindustrie stappen op en de releasedatum van Red Dead Redemption 2 staat nu eindelijk vast. Waar hebben we ons verder deze week mee beziggehouden?

Rohald

Deze week was een drukke week. Ik ben eindelijk begonnen aan het tweede seizoen van Stranger Things. Incidenteel heb ik het seizoen ook nog op dezelfde avond afgekeken. Dat ik plannen had op maandagochtend  om te gaan studeren voor mijn calculus tentamen had tijdelijk een lagere prioriteit. Op een aflevering na was het verhaal weer top en kan ik haast niet wachten op het derde seizoen.

UFC 3 
 Pixel Vault

Daarnaast mocht ik deze week beginnen met het reviewen van UFC 3. Op het eerste zicht lijkt er niet veel te zijn veranderd ten opzichte van UFC 2, maar als je goed kijkt zijn deze er toch.  Tot nu toe heb ik een positieve speelervaring met de vechtende kerels in de achthoekige ring. Mijn review kun je volgende week lezen op onze site.

Jermaine

Ik heb het de laatste tijd ontzettend druk met werk, dus de uurtjes om te ontspannen zijn nogal zeldzaam. Toch heb ik even in de avonduren de serie Gotham af kunnen kijken. Als comic geek vind ik eigenlijk alles wat met comics te maken heeft interessant om naar te kijken. Ik ben erg benieuwd wat deze serie nog gaat brengen. Verder ben ik ook begonnen met de eerste aflevering van Altered Carbon. Ook hier ben ik erg benieuwd waar deze serie uiteindelijk naartoe gaat.

Qua games ben ik vooral mijn oudere games aan het uitspelen zodat deze van mijn systeem kunnen worden gegooid. Titanfall 2 is er bijvoorbeeld een, maar ook bij Batman Arkham City en Arkham Knight moet ik nog een aantal missies. Genoeg om naar uit te kijken en om te doen in ieder geval.

Post Facto #35

Luuc

Deze week heb ik mij volledig gestort op Lost Sphear. De nieuwe JPRG van de makers van I Am Setsuna is uit en de review kun je binnenkort op de site verwachten. Het is echter een spel waar je een flink aantal uren aankwijt bent en dus heb ik niets anders kunnen doen dan spelen. Waar ik normaal graag ook een film kijk of een serie binge, wordt dat naar volgende week verplaatst.

Zonder al te veel weg te geven, kan ik wel stellen dat ik tot nu toe heb genoten van Lost Sphear, maar het spel is zeker niet perfect. Maar daarover meer in de review. Voor nu ga ik gauw weer terug naar mijn PlayStation, want het is tijd om er weer in te duiken en die review te schrijven!

Stan

Waar anderen op de redactie bezig zijn met het spelen van de laatste nieuwe games, heb ik deze week eindelijk Mario + Rabbids Kingdom Battle uitgespeeld. Althans, ik ben door het verhaal heen, er zijn nog een hoop challenges te doen, kisten te openen en Rabbids te verslaan. Voor iedereen die de game nog geen kans heeft gegeven: doe het! Ondanks dat de Rabbids nogal hyperactief kunnen zijn en het misschien vreemd lijkt dat Mario met een geweer rondrent, valt dat allemaal achteraf heel erg mee. De combinatie van stijlen werkt heel goed en je zult toch echt je strategische kunsten moeten laten zien, wil je alle gevechten en uitdagingen met een Perfect afsluiten.

Mario + rabbids Kingdom BAttle 
 Pixel Vault

Naast het spelen van Mario +Rabbids heb ik mijn week besteed aan mijn studie (want ja, dat hoort er nu eenmaal bij) en aan het terugkijken van clips van Critical Role. Voor wie de show niet kent: het is een liveshow die iedere week op Twitch te zien is, waarin een groep “nerdy-ass voice actors” Dungeons & Dragons spelen. Ze zijn net met een nieuwe campaign begonnen, dus kijk mee hoe de voice actors achter de stemmen van o.a. Jaina Proudmoore, McCree en Roy Mustang tegen het kwaad in Taldorei vechten!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!