Post Facto #20

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #20

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Momenteel is iedereen in de ban van Shadow of War, een game die aan het begin van deze week uit is gekomen. Ook hebben we mogen genieten van de verlengde bèta voor Star Wars: Battlefront 2. Maar is dit alles waar onze crew zich mee beziggehouden heeft, of waren er nog persoonlijke projecten waaraan gesleuteld werd?

Tim Miechels

Deze week heb ik mij vooral veel beziggehouden met mijn andere grote passie, naast gamen: filosofie. Als docent filosofie en net gestarte promovendus houd ik me bezig met vragen omtrent wetenschapsfilosofie en het menselijk bestaan. Kunnen de natuurwetenschappen ooit het menselijk bestaan in zijn geheel begrijpen? Hebben wij een vrije wil of zijn we slechts een speelbal van de natuur? Wat verstaan we eigenlijk onder ‘natuur’?

Darksiders 2 
 Pixel Vault

Ik was deze week dan ook erg gelukkig toen ik mijn twee grote passies mocht combineren. Dit deed ik in de vorm van een artikel over de dood in games. In dit stuk probeer ik te laten zien hoe filosofische ideeën over de dood op verschillende manieren een rol spelen in games. Het artikel verschijnt later deze week op de site. Dat is zeker niet de laatste keer dat ik mijn liefde voor games met mijn liefde voor filosofie ga combineren.

Luuc ten Velde

Ik ben er pas een paar weken, maar wat heb ik het naar mijn zin! Ik zit er nu lekker in en de balans waarnaar ik zocht, heb ik gevonden. Dat leverde eerder deze week wat bijzonders op. Ik mocht op  NPO Radio 1 praten over Horizon: Zero Dawn, op het heerlijke tijdstip van 04:50. Je moet er dan wel wat voor over hebben, maar dat was het zeker waard.

En wat doe je dan als je niet meer kunt slapen? Dan gooi je je SNES Mini aan en duik je in de games die vroeger aan je voorbij zijn geschoten. Het heeft lang mogen duren, maar ik ben eindelijk begonnen aan Super Mario World. Tja, als benjamin van de redactie loop ik op klassiekers misschien toch een beetje achter. Volgende week kun je dan ook een artikel over kunnen lezen over deze klassiekers, want ik heb er genoeg over te zeggen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Super Mario World 
 Pixel Vault

Robert Zomers

Nadat ik Shadow of War had gespeeld op gamescom, kon ik niet meer wachten om met de game aan de slag te gaan. De harde realiteit was, dat ik pas afgelopen maandag weer met Talion door Middle-Earth mocht rennen. Gelukkig maakt de game tot nu toe alle verwachtingen na en heb ik al heel veel plezier gehad met het afslachten van orks.

Toch is er de nodige controverse rondom de microtransacties die in de game zitten, waar ik ook grote bezwaren tegen heb. Het weerhoudt me er niet van om tientallen uren in Shadow of War te steken, maar ik kon het niet laten om er toch even uitgebreid bij stil te staan in een opiniestuk.

Jermaine van Haarlem

Net als Robert heb ook ik mijn tanden in Shadow of War mogen zetten. De game waar wij zo enthousiast over waren op de beursvloer maakt zeker zijn verwachtingen waar. Wat beleef ik enorm veel lol aan het afslachten van orcs. De minpuntjes van het eerste deel zijn goed aangepakt en tja… de microtransacties zijn voor mij wel een dingetje… Gelukkig heeft Robert zich daar in verdiept.

Shadow of War 
 Pixel Vault

Ook heb ik deze week de bèta van Battlefront 2 uitvoerig getest. Ja, ik ben enthousiast over deze game omdat deze heerlijk wegspeelt en meer content bevat dan zijn voorganger. Op de lootboxes had ik flink wat kritiek. Dice heeft gelukkig wat toelichting gegeven over deze lootboxes, waardoor ik nog steeds enorm veel zin heb in Battlefront 2.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt: Orc-hoofden rolden door Middle-Earth en Stormtroopers marcheerden door een planeet in een melkwegstelsel hier ver, ver vandaan. Het liefst horen we natuurlijk ook wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!