Post Facto #19

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #19

De redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redacteurs de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Evenals afgelopen tijd was het deze week tamelijk druk op de redactie. Reviews worden geschreven, video’s worden ingesproken en in de avonduren worden livestreams gedaan. Maar wat hebben onze redacteurs gedaan in de vrije uren? Laten we het onderzoeken.

Tim Miechels

Deze week ben ik tijdens mijn vrije uren de wereld van Dragon’s Dogma ingedoken. Ik speelde eerder al de Xbox 360-versie van de game, maar om wat voor reden dan ook raakte ik er nooit helemaal in. Met de huidige remaster voor PlayStation 4 begint het kwartje echter langzamerhand te vallen: met name de spectaculaire gevechten tegen huizenhoge vijanden smaken naar meer. Houdt komende tijd vooral de website in de gaten voor mijn volledige review!

Dragon's Dogma: Dark Arisen 
 Pixel Vault

Daarnaast ben ik als echte Trekkie natuurlijk helemaal in de ban van de nieuwe Star Trek-serie: Star Trek Discovery. Op basis van de eerste drie afleveringen ben ik voorzichtig enthousiast over de vertaling van klassieke Star Trek-elementen naar een modern serie-formaat. De succesvolle herstart van mijn favoriete sci-fi televisieserie doet me helaas wel denken aan de minder succesvolle herstart van mijn favoriete sci-fi gameserie eerder dit jaar. R.I.P. Mass Effect.

Robert Zomers

Sinds afgelopen week ben ik de gelukkige bezitter van een Xbox One en daarmee is mijn collectie van huidige generatie consoles compleet. Ik ben erg enthousiast over de aanschaf, al ligt dat eigenlijk niet direct aan de Xbox zelf, maar eerder aan de game die erbij zat: Forza Horizon 3.

Het is voor mij de eerste Forza-game, aangezien ik nooit eerder een Microsoft-console heb gehad. Ik kan dus (nog) niet voor de hele franchise spreken, maar Horizon 3 is in ieder geval één van de meest geniale racegames die ik in lange tijd gespeeld heb. De balans tussen arcade en realisme is nagenoeg perfect, racen door de Outback is prachtig en de wijze waarop je races naar eigen inzicht kunt vormgeven is geniaal. Ik verwacht dan ook nog heel wat uurtjes op het virtuele Australische asfalt door te brengen voordat ik toe ben aan Forza 7.

Dragon's Dogma: Dark Arisen 
 Pixel Vault

Kevin Rombouts

Racefans vallen in oktober met hun neus in de boter, want binnen no time hebben we drie grote racegames te pakken. Nu mijn avonturen met Project Cars 2 ondertussen op de website zijn terug te vinden, ben ik me in die andere grote race-serie aan het storten: Forza Motorsport. Wat blijkt: plezier is net zo belangrijk als realisme wanneer je geen die-hard racefan bent.

Natuurlijk gebeurt er nog veel meer in mijn leven. Zo ben ik druk bezig met het hysterische Ruiner en mag er ook nog een review geschreven over die enorme monitor van AOC (waarover je volgende week alles kunt lezen). Daarnaast zijn we nog altijd druk bezig met onze zoektocht naar nieuwe redacteuren, voor bijvoorbeeld gaming en gear . Misschien iets voor jou?

Ravenna Bastiaanse

Omdat ik deze week naar Barcelona ben geweest en redelijk wat uren op vliegvelden heb moeten slijten in verband met vertragingen ben ik erg druk geweest met Pokémon X en Pokémon Sun. Ik ben opnieuw begonnen met een save in Pokémon X en als fire-liefhebber koos ik wederom de fire-starter in de game: Fennekin. Na de lange introductie kon ik dan weer eindelijk op pad. Tegelijkertijd kon ik het ook niet laten om af en toe om te switchen naar mijn al lopende save in Pokémon Sun. Dus nu ben ik met Sun bij de Elite Four en met X bijna bij de derde gym in Shalour City.

Pokemon x 
 Pixel Vault

Kortom, na een paar uur niksen op het vliegveld bij de gate heb ik alle eeveelutions in Pokémon Sun en dankzij de lieve professor Sycamore ben ik weer herenigd met mijn babe Charmander. Verder heb ik met veel plezier van de Sagrada Familia, Park Güell, L’Aquarium Barcelona en de Ramblas genoten. EN VAN CAVA!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt. Het liefst horen we natuurlijk ook wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!