Post Facto #18

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #18

De redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews. Ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Nu we in het laatste gedeelte van 2017 zijn, krijgen we veel games voor onze kiezen. Dit betekent ook dat ieder redactielid wel iets interessants heeft gespeeld. Laten we aan een paar van hen vragen waaruit hun week bestond.

Luuc ten Velde

Als nieuweling op de redactie is het toch wel wennen. Ik moet dus nog even een balans in mijn andere werk, school en nu dus het schrijven voor Pixel Vault. Dit neemt niet weg dat er op de vrije momenten niet lekker gegamed werd. Naast het bijhouden van mijn wekelijkse Destiny 2 fix, was het tijd om terug te keren naar de gestoorde wereld van Danganronpa om me voor te bereiden op het nieuwe deel. Ik besloot dus om Danganronpa 1/2: Reload op te starten, het tweede deel in te laden en terug te keren naar Jabberwock Island.

Danganronpa 2 Goodbye Despair 
 Pixel Vault

Een creepy teddybeer die geniet van het aanschouwen van tieners die elkaar vermoorden is dan ook een krankzinnig concept, maar het werkt zo goed. Er is niets verslavender dan een goed mysterie en bij elke moord word ik er helemaal ingezogen. Ik was er zeker van dat ik wist wie de moordenaar was tijdens de tweede moord, maar toen de rechtszaak eenmaal voorbij was, kon ik m’n kin van de vloer rapen. Ik had het fout…

Rohald De Bruyne

Ik heb er al een aantal keer in het verleden over geschreven: de Total War-games. Al een jaar of vijf ben ik groot fan, niet zozeer van de bedrijfspraktijken van SEGA en Creative Assembly, maar wel van de games an sich. Met name de grote veldslagen met de tactische elementen spreken mij zeer aan, ook al ben ik zeker geen Sun Tzu.

Afgelopen week mocht ik mijn tactische brein loslaten op Total War: Warhammer 2. Dit was voor mij een verrassende, verfrissende wind binnen de serie. Waar je normaal in Total War-games subtiele verschillen ervaart tussen de verschillende facties, biedt het Warhammer-universum vier totaal verschillende rassen. Ik kan er nog meer over vertellen, maar daar is hier nu geen plek genoeg voor. Mijn eerste indrukken van de game kun je hier lezen, maar voor de volledige review heb je nog even geduld nodig.

Kevin Rombouts

Het zijn drukke dagen bij Pixel Vault. Het laatste kwartaal is officieel begonnen en dus verdrinken we bijna in de games die onze kant op komen. Daar zitten soms geheel onverwacht pareltjes bij als SteamWorld Dig 2, maar ook knallers als Project Cars 2. Oh en stiekem ben ik ook heel benieuwd naar Golf Story op de Switch, want een golfgame gecombineerd met een RPG: dat kan alleen maar een succes worden.

SteamWorld Dig 2 
 Pixel Vault

De grootste verrassing kwam echter in de vorm van een enorme doos die eind vorige week plots op de stoep stond: een enorm beeldscherm van AOC met het verzoek om deze te testen. Het is een 32″ curved monitor die momenteel op mijn bureau staat te pronken. Een hele nieuwe ervaring voor pc gaming, helemaal als je een relatief simpele monitor gewend bent. Zo ontzettend jammer dat ik hem ook weer gewoon in die enorme doos terug moet sturen…

Robert Zomers

Afgelopen week begaf ik mij in de PvP-modus van Fortnite, maar was het uiteindelijk de campaign-modus die mij vast bleef houden. Dat terwijl deze modus vooral heel veel grinden is. Toch vind ik dat op de een of andere manier geen probleem. Vermoedelijk omdat ik lekker veel zombies mag afknallen en je na elk potje weer een beetje verder komt en beloond wordt in piñata’s.

Ik heb in een slordige 10+ uur nog niet eens de eerste wereld uitgespeeld en als ik het goed begrijp liggen er nog minstens vier nieuwe levels in het verschiet. Of ik die allemaal uit ga spelen betwijfel ik, maar voorlopig bouw ik lekker verder aan mijn basis en ontspan ik heerlijk bij het meppen van husks en piñata’s.

Fortnite Battle Royale 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!