Post Facto #17

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #17

De redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Het hoogtepunt van het gameseizoen is in aankomst. Dit betekent dat er veel games zijn om te reviewen. We vroegen een paar van onze crewleden over de games die zij nu aan het testen zijn.

Kevin Rombouts

Afgelopen week was een prima week voor mij, omdat er weer lekker gegamed kon worden. In de vrije uurtjes tenminste, er moet immers ook nog gewerkt worden. In het weekend was er nog genoeg te doen in Destiny 2 en in de momenten dat ik mocht genieten van de grillen van de Nederlandse Spoorwegen was daar mijn vertrouwde Switch. Dat ging allemaal gelukkig van een leien dakje, tot het moment dat Project CARS 2 op de deurmat viel.

Project CARS 
 Pixel Vault

Want hoewel de game pas sinds afgelopen vrijdag in de winkel ligt, mocht ik al een paar dagen vooraf aan de slag. Niet dat ik veel kilometers heb kunnen maken in de game, want menige keer vlogen de afgebroken banden mij om de oren. Jongens, wat is die game moeilijk. Natuurlijk kun je stuur- en remhulp aanzetten, maar dat is eigenlijk geen optie. Dan geef je namelijk toe dat je er echt niets van kunt en daar begin ik niet aan. Dan nog maar een keer keihard tegen die muur botsen…

Jermaine van Haarlem

Eindelijk had ik weer flink wat tijd om mij in de gamewereld te storten. Als eerste begon ik met Dishonored: Death of the Outsider, waarover ik ook een review geschreven heb. Het was geweldig om de sfeer van de Dishonored-serie weer te proeven met een totaal ander karakter dan we gewend zijn. Naast Dishonored heb ik dinsdagavond samen met Jordy weer een livestream gedaan. Orcs must Die: Unchained stond weer op het programma en wat hebben we ons weer vermaakt…! De game is een echte co-op game waar je flink wat uren in kunt steken.

Dishonored Death of the Outsider 
 Pixel Vault

Woensdag was het weer eens tijd om een bezoekje te brengen aan Bethesda in Eindhoven. Op het kantoor heb ik onder andere The Evil Within 2 en een nieuw level van Wolfenstein 2 kunnen testen. Beide games weten hun voorgangers flink te verbeteren. Daarnaast heb ik Doom en Skyrim op de Nintendo Switch kunnen testen. Skyrim kwam voor mij het best uit de verf van de twee. Er komen dus nog genoeg leuke games aan!

Rohald De Bruyne

Afgelopen week was voor mij een erg competitieve week. Dat mag af en toe ook wel eens, jezelf meten met de massa en kijken of je boven het gemiddelde uitkomt. Zo lukte het mij afgelopen week eindelijk om Platinum-rang te behalen in Rocket League 2v2. Ik speel de game al een aantal jaar en dit was altijd al een groot doel voor mij.

Ik weet alleen niet of dit komt doordat ik beter ben geworden, of dat het ligt aan mijn nieuwe pc. Hoe dan ook, ik merk nu zelf dat er een enorm verschil bestaat tussen spelen op 30 FPS en 60 FPS voor competitieve games.

Absolver 
 Pixel Vault

Verder heb ik mij afgelopen week beziggehouden met Absolver, de nieuwe 3D-fighter van Sloclap Studios. Initieel was ik erg enthousiast over de game, hij heeft namelijk een interessant gevechtssysteem. Toch verviel deze interesse snel naar desinteresse. Waar dit precies aan lag, kun je lezen in de review die later deze week uitkomt.

Tim Miechels

De afgelopen week stond voor mij in het teken van fighting-games. Vorig weekend mocht ik aan de slag met de open bèta van Dragon Ball FighterZ, waarvan je hier mijn hands-on-verslag kunt lezen. Daarna lag Marvel vs. Capcom: Infinite op me te wachten, waarover ik een review mocht schrijven. Die kun je hier lezen. Ik heb dan ook de nodige vechtcombo’s uit mijn hoofd geleerd de laatste dagen. Gelukkig lijken de games vrij veel op elkaar, waardoor ik mijn in Dragon Ball opgepoetste fighting skills meteen kon inzetten in Marvel vs. Capcom.

Daarnaast mocht ik samen met Jermaine bij Bethesda op bezoek, waar ook ik me vermaakt hebt met Wolfenstein 2 en The Evil Within 2. Helaas had ik (in tegenstelling tot Jermaine) beide games nog niet eerder gespeeld, waardoor ik er aanzienlijk langer over deed om me door de demo’s heen te worstelen dan de andere aanwezigen. In het nieuwe level van Wolfenstein 2 had ik te maken met een hardnekkige kampfhund, die me maar niet wilde laten gaan. Gelukkig ging The Evil Within 2 me iets beter af!

Marvel vs. Capcom: Infinite 
 Pixel Vault

Zoals je ziet, hebben we deze week heel wat afgeknokt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Tegen welke vijand ben jij ten strijde getrokken? We lezen het graag!