Post Facto #14

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Post Facto #14

De redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Na gamescom 2017 moeten we allemaal een beetje uitrusten, want wat was die week zwaar. Ongeacht dit gaat de gamewereld verder en dus ook wij. Tijd om te kijken wat de crew deze week gedaan heeft.

Ernö

Deze week heb ik de kans gekregen om met de pc-bèta van Destiny 2 aan de slag te gaan. De oorspronkelijke Destiny heb ik nooit gespeeld, maar ik heb zo intens genoten van de bèta van Destiny 2 dat ik daar nu eigenlijk spijt van heb. De combinatie van shooter-gameplay en RPG-elementen spreekt me sterk aan, dus ik kan niet wachten tot de game uitkomt.

Destiny 2 
 Pixel Vault

Deze week is ook het nieuwe competitieve seizoen van Overwatch begonnen. Er zijn aardig wat Heroes aangepast, waardoor de algehele balans van de game weer heel anders ligt dan in het vorige seizoen. Ik moet m’n placement matches nog doen, maar wat ik in Quick Play heb gezien, bevalt me erg goed!

Robert

Sinds deze week kan ik mijzelf eindelijk tot de gelukkige Switch-bezitters scharen. Niet omdat ik er nu pas plezier mee heb, maar omdat ik er simpelweg nog geen had. Ik heb al mijn vrije tijd dan ook logischerwijs besteed aan Legend of Zelda: Breath of the Wild en dat bevalt uitstekend. Mijn meest memorabele moment in BOTW is tot nu toe het gooien van stenen, bij voorkeur in het water.  

Dat klinkt natuurlijk alsof ik ze niet helemaal op een rijtje heb, maar het gooien van stenen in het water is exemplarisch voor hoe goed deze game in elkaar zit en waar ik mij over blijf verbazen. Nog nooit heb ik een dergelijk perfecte, virtuele plons gezien in een game. BOTW heeft allemaal van dit soort kleine dingetjes die ontzettend goed zijn uitgewerkt. Ze maken je game-ervaring bijzonder en ik ga ongetwijfeld nog veel meer van dit soort kleine geneugten ontdekken in mijn avonturen met Link.

Breath of the Wild 
 Pixel Vault

Tim

In de vakantie ben ik veel van huis geweest en dus heb ik helaas weinig gegamed. Nu ik weer terug in het land ben, heb ik dus het nodige in te halen. Ik ben dan ook, rijkelijk laat, volop in Horizon Zero Dawn gedoken. Voorlopig ga ik helemaal op in de game. Ik heb nog amper main quests gedaan, maar ik laat geen robotdinosaurus levend aan me voorbij gaan.

Daarnaast ben ik deze week aan de slag gegaan met Matterfall, de nieuwe game van de Finse ontwikkelaar Housemarque. Nadat ik me met hun vorige game, Nex Machina, ook al behoorlijk vermaakt heb, ben ik ook al behoorlijk wat uren kwijt aan het verbeteren van mijn Matterfall highscores. Lees mijn review voor een uitgebreid verslag van mijn ervaringen.

Rohald

Sinds vorige week heb ik een nieuwe game pc mogen ontvangen en niet geheel ongerelateerd is er ook een grote som geld van mijn bankrekening verdwenen. Hmmm… Vreemd. Ongeacht dit mysterie ben ik dus games aan het spelen die ik al jaren (en soms minder lang) uitstel. Om te beginnen kan ik nu eindelijk Rome 2: Total War spelen. Was mijn laptop dan al zo oud? Ja dat was hij. Rome 2 had ik toendertijd in 2013 gepre-orderd, maar ik kon deze nooit spelen. Mocht je mij beter kennen, dan denk je nu vast: “Maar jij was toch zo fel tegen pre-orderen?” Sinds de slechte release van Rome 2: Total War wel ja!

Rome 2 Total war 
 Pixel Vault

Verder heb ik de afgelopen week ‘s avonds veel tijd gestopt in PUBG, of zoals Robert het noemt: Plunkbat. Samen met de crew van Pixel Vault proberen we het Russische eiland onveilig te maken. Hoewel dit absoluut niet lukt, is het toch erg vermakelijk en weet ik nu al dat ik de komende tijd nog een paar duizend keer dood zal gaan voordat de game mijn interesse verloren heeft.

Tot slot mocht ik afgelopen donderdag bij Ubisoft op bezoek komen om de eerste drie uur van South Park: The Fractured but Whole te spelen. Hoe ik dit beleefd heb, kunnen jullie a.s. donderdag lezen op de site.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt met nieuwe games, oude games en rare games. Maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!