Post Facto #11

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Post Facto #11

De redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. De afgelopen week was tamelijk rustig. Dus een mooi moment voor de crew om te reflecteren en verder te gaan met projecten die al even in de koelkast staan.

Kevin Rombouts

Schaamte en schande bekropen mij afgelopen week, want terwijl ik het had kunnen hebben over een van mijn favoriete series, ging ik lekker ratelen over Fortnite en hoe druk ik het wel niet had. Nou is daar nog weinig aan veranderd, maar ik vergat in zijn geheel te vermelden dat Persona nieuwe games krijgt en dat ik daar helemaal happy mee ben.

Fortnite 
 Pixel Vault

Okay, okay, voordat je mijn PSN-account gaat bespeuren om te kijken of ik die Persona 5 Platinum heb: nee, die heb ik niet. Ik moet de game zelfs nog voor de eerste keer uitspelen, want ja: druk. Toch heb ik nu al zin in de nieuwe spin-offs, al is het alleen maar voor de heerlijke soundtracks. Lekkere beats die ik nog regelmatig door mijn hoofdtelefoon knal. Dat je er ook nog gekke pasjes bij moet doen, neem ik geheel voor lief.

Robert Zomers

Afgelopen week heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens meer gelezen dan gegamed. De oorzaak hiervan is tweeledig. Ten eerste had ik een korte vakantie naar de Duitse hoofdstad, waardoor ik aardig wat bladzijden kon omslaan op de autobahn. Ten tweede kwam ik er vorige week achter dat het derde deel van een van mijn favoriete superheldenseries een nieuwe deel had gekregen: Silent Nights van Alex Ziebart. Mocht je een onderhoudend superheldenverhaal kunnen waarderen, dan kan ik ook het derde deel van Lady Superior weer van harte aanraden.

Bij thuiskomst ben ik weer meteen de loopgraven der gamejournalistiek ingestuurd en zocht ik in de paar vrije uurtjes mijn toevlucht in de foxholes van Foxhole. Hoe en wat dat precies is, laat ik komende week zien tijdens een van onze streams!

Rohald De Bruyne

Afgelopen week zagen we de wederopstand van Path of Exile. Sinds de game uitkwam is de game enorm gegroeid in zowel inhoud als uitwerking. Nu, met de komst van de nieuwe uitbreiding, was ik toch weer geneigd om nog eens in de game te duiken. Het zal dan ook niemand verrassen dat ik de game gedownload heb.

Path of Exile 
 Pixel Vault

Ik verwacht echter niet dat ik de game ooit tot de end-game zal spelen. De game heeft een erg herhaaldelijk patroon dat ik iedere keer doorleef. Na zo’n 24 uur krijg ik altijd last van MMO-fatigue. Hoewel Path of Exile technisch gezien geen MMO is, geldt hier voor mij hetzelfde. Hoe dan ook, ik ga me vermaken met deze 20-30 uur, voordat mijn brein doorgebrand is. Lang leve de gratis games!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!