Pokkén Tournament: nieuwe Pokémon fighting game aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pokkén Tournament: nieuwe Pokémon fighting game aangekondigd

Een nieuwe Pokémon-game is aangekondigd in de vorm van een fighter. Pokkén Tournament wordt ontwikkeld in samenwerking door The Pokémon Company en het team achter Tekken. De game staat momenteel alleen gepland voor een release in 2015 voor de de Japanse arcades, maar een Wii U-versie is uiteraard mogelijk.

De aankondiging kwam vandaag nadat The Pokémon Company vorige week zei een “schokkende” aankondiging in petto te hebben. Het team van Bandai Namco wat verantwoordelijk is voor de Tekken-serie maakt de fighting-game, met supervisie van The Pokémon Company.  “We willen de game zo toegankelijk mogelijk maken voor spelers van alle leeftijden of ervaring met fighting-games zodat alle Pokémon-fans van de game kunnen genieten”, aldus Katsuhiro Harada van Bandai Namco. De trailer laat alleen Lucario en Machamp zien en gezien het genre is het aan te nemen dat alleen fighting-type Pokémon hun opwachting zullen maken. De Pokémon komen uiteraard met iconische moves uit de Game Boy-versies, maar zullen ook hun eigen karakteristieke move-sets ontvangen.

Pokkén Tournament staat momenteel exclusief gepland voor de Japanse arcades in 2015. Een port naar de Wii U lijkt een logische stap (laat staan dat de game naar het westen komt), gezien de fanbase dit soort games maar al te graag zou willen kopen, maar voor meer informatie zullen we geduldig moeten wachten. Ondertussen rest de Pokémon-fans niets anders dan de trailer herhaaldelijk bekijken.