Pokkén Tournament krijgt eigen arcade controller

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Pokkén Tournament krijgt eigen arcade controller

De nieuwste game binnen de welbekende Japanse Pokémon franchise, Pokkén Tournament, welke een release krijgt op Wii U, zal in ieder geval in Japan een geheel eigen controller krijgen waarmee de game te besturen is.

Pokkén Tournament is de nieuwste aankomende titel binnen de Pokémon serie en het gaat hierbij een een vecht game waarin diverse personages uit de franchise het knokkend tegen elkaar op kunnen nemen. Vandaag kwam naar boven dat de accessoire maker Hori bezig is met een game controller welke speciaal gemaakt wordt voor deze titel. De controller is gebaseerd op de eerdere classic Wii controller en staat hieronder in de afbeelding weergegeven.

Pokkén controller

Het werd al duidelijk dat de controller niet nodig is om de game te spelen en dat deze ook prima werkt met de Wii U tablet. Een westerse versie is nog niet bevestigd maar als deze komt zal deze naar waarschijnlijkheid rond de €35,- gaan kosten, na omrekening van de Japanse yen. Pokkén Tournament heeft nog geen vaste releasedatum maar zal ergens in het voorjaar van 2016 een exclusieve release krijgen voor op Nintendo’s Wii U.