Pokemon X en Y bevatten glitch; maakt je game onbruikbaar!

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pokemon X en Y bevatten glitch; maakt je game onbruikbaar!

Een grote blunder van Nintendo heeft plaatsgevonden: wereldwijd komen er berichten van gamers die de nieuwe game Pokemon X of Y hebben gekocht en een glitch ervaren die het exemplaar van de game volledig onspeelbaar maakt. Dit geldt voor zowel de digitale versie als de retail versie.

Het probleem bevindt zich in of rondom Lumiose city. Wanneer de speler de game saved in of rond de stad, loopt de game vast. De enige manier om hier uit te komen is om de 3DS volledig uit te zetten door middel van de power knop een aantal seconden in te drukken. Hierin ligt dus het probleem: wanneer je je save file laadt, zal het de laatste save laden (die van Lumiose City) waardoor de game wederom vastloopt en een cirkel ontstaat.

Nintendo heeft momenteel nog niks gezegd over het probleem, maar gezien het aantal gevallen zal een officiële statement niet lang op zich wachten. Tot die tijd worden alle spelers aangeraden om NIET verder te spelen om ervoor te zorgen dat je exemplaar van de game niet aangetast wordt. Hoe graag je ook wil, het is niet slim om verder te spelen want alle uren die je tot nu toe hebt geïnvesteerd staan op het spel. Het is momenteel wachten op een patch of andere oplossing vanuit Nintendo zelf.