Pokemon X en Y aan de top van de verkooplijsten

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pokemon X en Y aan de top van de verkooplijsten

In twee dagen tijd heeft de jongste telg uit de zakmonster-verzamel-serie van Nintendo meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht. Niet alleen wisten de games beter te verkopen dan de voorgangers “Black 2” en “White 2” op de DS, het vestigde ook een record voor snelst verkopende games op de 3DS.

Het is geen geheim dat de Pokémon serie na 15 jaar nog steeds mateloos populair is. De recente verkoopcijfers van Pokémon X en Y geven weer dat er nog genoeg rek in de serie zit. Hoewel er geen sprake is van “een miljard dollar omzet”, kan Nintendo zeker spreken van een groot succes. Ondanks de relatief kleine install base op de 3DS, wisten de nieuwe Pokémon games uitstekend te verkopen.

Hoewel dit de eerste keer in de serie was dat de games wereldwijd op dezelfde dag released werden, liet Nintendo weten dat de games 70% beter hebben verkocht dan de voorlaatste games in de serie. De game had mogelijk meer exemplaren kunnen verkopen, maar in veel landen in Europa zijn de winkels op zondag gesloten en niet iedereen was op de hoogte dat de game ook digitaal gekocht kon worden.