Pokémon vechtgame komt naar Wii U

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Pokémon vechtgame komt naar Wii U

Tijdens de Pokémon World Championship die in Boston gehouden wordt, maakte Nintendo bekend dat de tot nu toe arcade-only Pokémon titel Pokkén Tournament zijn opwachting zal maken op de Wii U.

Dat het genre Pokémon nog steeds leeft bij zowel jonge als oude fans kunnen alle games in dit thema wel beamen. De afgelopen twee jaar kwamen er twee titels uit voor de 3DS die beiden enorm goed verkochten. Het was dan ook maar wachten tot er een game aangekondigd ging worden voor de Wii U. Eerdere games voor consoles waren één tegen één Pokémon battles zoals Pokemon Stadium 1 en 2 voor de Nintendo 64. Het lijkt erop dat Nintendo met Pokkén Tournament deze lijn gaat doorzetten, al zijn de gevechten in Pokkén Tournament iets letterlijker dan in voorgaande Pokémon-games.

Nintendo beschrijft de titel zelf als een mix tussen Pokémon en Tekken, je kunt dus zelf aan de slag om één op één tegen elkaar te spelen. Alleen doe je dit nu niet meer volgens de methode waarbij je om de beurt aanvalt, maar door gewoon te knokken. De titel is al een tijdje uit in Japan en werd daar goed ontvangen, tijdens het event werd duidelijk dat Pokkén Tournament in het voorjaar van 2016 bij ons in de winkel gaat liggen. Dit is dus nog even tijdje wachten, tot die tijd kun je bovenstaande trailer bekijken zodat je weet wat je te wachten staat.