Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon aangekondigd tijdens Pokémon Direct

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon aangekondigd tijdens Pokémon Direct

Waarom wachten op de E3 of een ander groot evenement om nieuwe Pokémon-games aan te kondigen, wanneer je dit ook gewoon in een stream kunt doen? We zijn het inmiddels gewend van Nintendo en zaten dan ook klaar om alle nieuwtjes uit de Pokémon Direct van vandaag voor je klaar te zetten.

Nintendo gaf vandaag nieuwe informatie vrij over alles wat met Pokémon te maken heeft en kondigde drie games aan. Pokémon-fans kunnen zowel op de 3DS als op de Nintendo Switch uitkijken naar nieuwe content. Te beginnen bij de Switch met opnieuw een Deluxe-versie van een Wii U-game.

Pokkén Tournament Deluxe

De eerste Pokémon-game voor de Switch is aangekondigd tijdens de Pokémon Direct-uitzending. Pokkén Tournament verscheen al op de Wii U, maar krijgt net als Mario Kart een Deluxe-versie op de nieuwe console van Nintendo.

De game krijgt net als het origineel zestien speelbare Pokémon, met vijf extra Pokémon: Darkrai, Scizor, Decidueye, Croagunk en Empoleon. De game maakt gebruik van de lokale multiplayeropties die de Switch biedt. Pokkén Tournament DX komt uit op 22 september 2017.

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon

Tussen neus en lippen door zijn ook nog snel Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon aangekondigd. De games komen uit voor de 3DS en spelen zich af in dezelfde wereld als Sun en Moon, maar hebben een eigen verhaal, vergelijkbaar met Black en White 2. De games komen 17 november uit.

https://www.youtube.com/watch?v=ue-CBOrLnb0

Pokémon Gold en Silver voor de 3DS

Tijdens het jubileum van Pokémon bracht Game Freak al de originele Pokémon Red, Blue en Yellow uit op de 3DS als digitale download. De tweede generaties Pokémon-games krijgt eenzelfde behandeling, vanaf 22 september zijn de Silver- en Gold-versies van Pokémon te downloaden in de eShop.

De acht minuten durende uitzending kun je hier terugkijken. Ben je tevreden met de aankondigingen van Nintendo? Laat het ons weten in de comments!