Pokémon trailertijd: demo en starter evoluties aangekondigd

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Pokémon trailertijd: demo en starter evoluties aangekondigd

We begonnen ons al zorgen te maken, want er was al twee weken geen nieuwe Pokémon-trailer verschenen. Gelukkig kunnen we weer genieten van 3 minuten en 49 seconden aan Pokémon-beeldmateriaal en kunnen we uitkijken naar een demo. 

De drie starters hebben een definitieve tweede evolutiefase gekregen. Een sassy gras-evolutie die Datrix heet en de vuurpoes wordt iets stoerder en evolueert in Torracat. Tot slot is er een iets te vrolijke zeehond Brionne en hebben we iets meer een idee welke kant deze drie nieuwe starters op gaan. Het wachten blijft uiteraard op de uiteindelijke vorm van de drie Pokémon, maar er komen vast nog heel wat trailers tussen nu en 18 november.

Tot die tijd is het wachten op meer informatie en een demo. Deze demo komt volgens de trailer op 18 oktober naar de Nintendo eShop voor de 3DS. Je hebt dan een maand om je te vermaken met dit aparte avontuur, dat los staat van de gebeurtenissen in Pokémon Sun & Moon. Je speelt met de al welbekende Greninja en deze kun je tijdens dit avontuur in Ash-Greninja laten evolueren via het Bond Phenomenon bekend uit de anime. Geen zorgen: je hoeft na het uitspelen van de demo geen afscheid te nemen van de waterkikker-Pokémon, deze kun je overdragen naar de volledige game. Het is niet de eerste keer dat er een demoversie van een Pokémon-game voor release beschikbaar is, ook Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire hadden een demo.

Pokémon Sun & Moon komen op 18 november uit voor de 3DS.