Pokémon Sword en Shield introduceren Gigantamax

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Pokémon Sword en Shield introduceren Gigantamax

Bijna een maand geleden kwamen we in een Nintendo Direct meer te weten over Pokémon Sword en Shield. Toen vertelden de makers meer over de gyms, personages en de vaardigheid Dynamax. Maandag onthulde het officiële YouTube-kanaal van Pokémon nog meer details rond Sword en Shield. Hieronder valt de overtreffende trap van Dynamax.

Fans die houden van gigantische Pokémon zitten bij Pokémon Sword en Shield goed. Dankzij Gigantamax krijgen spelers de kans om bepaalde Pokémon gigantische proporties aan te laten nemen. Niet alleen hun gestalte groeit, maar ook hun uiterlijk verandert. Verder beschikken Pokémon in deze vorm ook over unieke G-Max-aanvallen. Aangezien deze vaardigheid erg zeldzaam is, kan niet elke Pokémon er gebruik van maken. Momenteel zijn er slechts drie monsters in staat om te Gigantamaxen. Dit zijn de eerder aankondigde Drednaw en Corviknight. Vandaag komt hier de pas onthulde fairy-Pokémon Alcremie bij.

Nieuwe Pokémon en personages

Naast Alcremie kondigt de maker ook de elektrische puppy Yamper, de stenen gooiende Rolycoly en de stalen draak Duraludon aan. Buiten een voorproefje op deze monsters krijgen we ook meer details rond andere personages uit de Galar-regio. Zo maken we in het filmpje kennis met de ongeslagen Leon, Chairman Rose (de voorzitter van de Pokémon League) en zijn assistente Oleana. Daarnaast zien we ook de gymleiders Bea en Allister verschijnen. Bea is gespecialiseerd in de gevechtstypes en Allister verslaat haar tegenstanders liever met geesttypes.

Verder is de Pokémon League opnieuw van de partij in de vorm van de Champion Cup. Om hieraan deel te nemen hebben spelers acht badges nodig. Deze verzamelen ze door de verschillende Gym Leaders te verslaan. Wanneer ze de badges bemachtigd hebben, nemen ze deel aan een reeks toernooien. Wie deze wint, mag het dan uiteindelijk opnemen tegen de kampioen van Galar van vorig jaar.

Speciale editie Pokémon Sword en Shield

Spelers die niet goed weten welke versie het beste bij hen past, kunnen gaan voor het duopakket dat beide titels bevat. Buiten Sword en Shield krijgen spelers hierbij twee codes die in te wisselen zijn voor Dynamax Crystals. Deze speciale gebruiksvoorwerpen worden buiten de steden gebruikt om Dynamax Larvitar of Dynamax Jangmo-o op te roepen. Alle andere spelers komen beide Pokémon later in de game ook tegen via Max Raid-gevechten. Welke van de twee Pokémon je tegenkomt, is afhankelijk van de versie die je hebt gekozen.