Pokémon: Let’s Go krijgt vriendelijke rivaal

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Pokémon: Let’s Go krijgt vriendelijke rivaal

In nieuwe beelden heeft Nintendo laten zien dat we in Pokémon: Let’s Go met een nieuwe rivaal te maken krijgen. Deze rivaal is echter vriendelijker dan we gewend zijn en daar is niet iedere fan blij mee. 

Pokémon: Let’s Go is voor het grootste gedeelte gebaseerd op het klassieke Pokémon Yellow waarin we met hoofdpersonage Red het opnamen tegen Pokémon Gyms, Team Rocket en natuurlijk Blue (Gary in de anime). Deze laatste is echter vervangen door een nieuwe trainer genaamd Trace.

In de beelden, die gemaakt zijn tijdens de Treehouse Live-presentatie, zien we ontwerper en regisseur Junichi Masuda ons meenemen in de wonderlijke wereld van Pokémon: Let’s Go. Ook krijgen we te maken met onze rivaal Trace die in tegenstelling tot Blue een stuk vriendelijker is. Trace wijst je zelfs vriendelijk de weg terwijl Blue ons vaak met een “Smell ya later” liet zitten.

Fans zijn over de nieuwe houding van de rivaal niet echt te spreken en projecteren hun mening maar al te graag via Twitter. De trend om rivalen vriendelijker te maken zagen we ook al terug in Pokémon Sun en Moon.

Naast de nieuwe rivalen zien we ook meer beelden van de gameplay. Zo zien we dat Pokémon de juiste afmetingen hebben als ze uit hun Pokébal komen of als je ze tegenkomt in een stad.