Pokémon Go-update vernieuwt gyms en voegt raids toe

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Pokémon Go-update vernieuwt gyms en voegt raids toe

Met de eerste verjaardag van Pokémon Go in aantocht, voert ontwikkelaar Niantic een tweetal grote veranderingen door in de game. Zo is het binnenkort mogelijk om het met een groep van maximaal 20 mensen in een raid op te nemen tegen extra sterke pokémon. Ook de gyms uit Pokémon Go worden aangepast. De Pokémon in een gym verliezen voortaan gaandeweg hun motivatie, waardoor ze makkelijker te verslaan zijn.

De eerste nieuwe toevoeging aan Pokémon Go betreft de gyms. Gyms bestaan voortaan uit teams van zes Pokémon die allemaal uniek moeten zijn. Iedere Pokémon in een gym krijgt een nieuwe stat, motivatie, die na verloop van tijd afloopt. Een lagere motivatie betekent een lagere CP, waardoor deze Pokémon makkelijker te verslaan zijn. De eigenaren van de gym Pokémon kunnen de motivatie van hun zakmonsters op peil houden door ze zo nu en dan bessen te voeren. De vernieuwing van de gyms vindt later vandaag al plaats.

De tweede nieuwe toevoeging zijn raids. Raids draaien om het verslaan van een raid boss, een extra krachtige Pokémon die niet door spelers in hun eentje te verslaan is. Pokémon Go spelers zullen daarom samen moeten werken om de raid bosses te verslaan. Om deel te kunnen nemen aan een raid moet je een raid pass bezitten, een item dat je één keer per dag kan verdienen bij een gym. Niantic belooft de raids ergens de komende weken toe te voegen aan Pokémon Go