Pokémon GO update bevat data voor gen II

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Pokémon GO update bevat data voor gen II

De nieuwste update van Pokémon GO bracht nieuwe daily bonusses naar onze telefoons. Nu blijkt dat dit niet het enige is dat de update met zich meebracht, datazoekers hebben namelijk data gevonden die wijst op de komst van de tweede generatie en de Pokémon Ditto.

Tot op heden was Ditto heel mysterieus afwezig in de applicatie. Vandaag hebben de zogenoemde ‘dataminers’ data gevonden die zich richt op een nieuwe aanval binnen de game, namelijk Transform. Een aanval die toebehoort aan Ditto, waardoor er gedacht wordt dat de aanwezigheid van Ditto niet meer lang op zich moet laten wachten. De vinders van deze data hebben dit alles op de website TheSilphRoad geplaatst waar zij ook duidelijk maken dat ze informatie hebben gevonden die wijst op de komst van de tweede generatie.

In de Android-versie van de nieuwe update refereert bepaalde data in de code naar Pokémon met nummers 151-251. Laat dat nou net de volledige Pokédex van de tweede generatie met als bijbehorende games Pokémon Gold, Silver en later Crystal. Of het echt waar is laat nog even op zich wachten, maar de informatie lijkt vrij eenduidig. Al eerder werd duidelijk dat er meerdere generaties zouden volgen, de vraag is enkel wanneer. Deze vraag is hiermee nog niet beantwoord, maar zodra dit bekend wordt kun je het natuurlijk lezen op Pixel Vault.