Pokémon GO krijgt vernieuwde fotomodus

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Pokémon GO krijgt vernieuwde fotomodus

Al sinds de lancering van Pokémon GO in 2016 is het mogelijk Pokémon te fotograferen in de echte wereld. Dat kan door gebruik te maken van de camera in je smartphone en de AR-fotomodus in de game. Vandaag laat Niantic weten dat de fotomodus binnenkort een update krijgt. 

Op de website van Niantic staat te lezen dat de functie momenteel nog niet beschikbaar is. De vernieuwde fotomodus krijgt de naam GO Snapshot en verschijnt binnenkort in Pokémon GO. Er zijn geen details over een concrete datum, maar we houden spelers op de hoogte wanneer de functie live gaat.

Om GO Snapshot te gebruiken moeten spelers één van de Pokémon selecteren die ze in hun bezit hebben. Daarna plaatsen ze deze op een willekeurige plek in de echte wereld door het scherm aan te tikken. Je kan de gekozen Pokémon benaderen voor een close-up of eromheen lopen om een foto te nemen vanuit de juiste hoek. De foto’s worden bewaard op de gebruikte smartphone.

Volgens de studio plaatst deze vernieuwde fotomodus Pokémon realistischer in de wereld. Schaduwen worden nauwkeuriger weergegeven en er zijn verschillende animaties voor diverse poses.