Pokémon GO krijgt update en een Halloween-event

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Pokémon GO krijgt update en een Halloween-event

Ontwikkelaar Niantic bracht vandaag een nieuwe update uit voor Pokémon GO waarin diverse aanpassingen worden gedaan. Dit was echter niet het enige nieuws dat de ontwikkelaar voor spelers van de mobiele applicatie had: de feestdag Halloween zal namelijk ook zijn opwachting maken in Pokémon GO, dit in de vorm van een event. 

Tijdens de release van Pokémon GO in juli was de hele wereld in de ban van de voor vele welbekende en geliefde monsters. Hoewel de rage behoorlijk gezakt is blijft de app heel populair en Niantic vult deze regelmatig aan met een update. De nieuwste update is nu beschikbaar en biedt naast kleine text fixes drie veranderingen. Zo hebben de eieren nu een verschillend patroon dat afhangt van de afstand die nodig is om deze uit te laten komen. Het informatiescherm is aangevuld met Pokémon type-icoontjes en als laatste is er nu een indicator die aangeeft wanneer de batterij van de Pokémon GO Plus leeg is.

Naast deze update liet Niantic weten dat er een Halloween-event beschikbaar zal zijn om de feestdag te vieren, bovenstaande trailer biedt de beelden die zij vrijgaven. Tijdens het event worden alle candies die je krijgt door het vangen, transfereren of uitbroeden van Pokémon verdubbeld. Bijvoorbeeld wanneer je een Pokémon vangt word je normaal voorzien van drie candies, in deze periode zul je hiervoor dus zes candies ontvangen. Daarnaast verdient de buddy Pokémon die je bij je hebt vier keer zo snel snoepjes als normaal. Als laatste heeft het Halloween-event invloed op de mate waarin bepaalde Pokémon voorkomen. Ghastly, Haunter, Gengar, Zubat, Golbat, Drowzee en Hypno zullen tijdens Halloween een stuk frequenter voorkomen.

Het Halloween-event van Pokémon GO start op 26 oktober en loopt tot en met 1 november.