Pokémon GO blijkt een batterijverslinder te zijn

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pokémon GO blijkt een batterijverslinder te zijn

Met de uitrol van Pokémon GO in Australië en Nieuw-Zeeland lijkt iedereen in de ban te zijn geraakt van de mobiele game. Menig uur is inmiddels in de game gestoken, waardoor ook de eerste problemen met de software aan het licht lijken te komen. Het batterijverbruik van de app is er daar één van.

Pokémon GO weet namelijk in no time de accu van je telefoon helemaal leeg te trekken, als we de klachten mogen geloven. Niantic Labs is hier inmiddels van op de hoogte en belooft er alles aan te doen om de buitensporige batterijconsumptie tegen te gaan. Dit heeft de ontwikkelaar laten weten op de supportpagina van de game.

Sommige apparaten kunnen spanningsverlies ervaren bij het langdurig spelen van Pokémon GO. We werken aan een oplossing.

Wanneer je je bedenkt dat Pokémon GO een bepaalde kracht van je telefoon vraagt, gezien de game op GPS werkt en ook de nodige processorkracht vraagt voor de graphics, is het niet geheel onlogisch dat een batterij een stuk sneller leeg raakt dan wanneer de software niet draait. Om dit toch nog wat af te remmen heeft Niantic een ‘battery saver’ optie ingebouwd, al lijkt die nog niet een significant verschil te bieden.

Wellicht zal het probleem verholpen zijn wanneer Pokémon GO wereldwijd te downloaden valt, al lijkt de beperkte beschikbaarheid mensen niet tegen te houden. Mensen lijken diverse methodes te hebben gevonden om de software ook buiten Australië en Nieuw-Zeeland werkend te krijgen, waar intussen gretig gebruik van wordt gemaakt.