Pokémon GO blijft voorlopig verstoken van tracker

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Pokémon GO blijft voorlopig verstoken van tracker

Hoewel het een veel verzochte functie is waar Pokémon GO spelers kortstondig van hebben kunnen profiteren, lijkt het nog wel even te duren voordat de tracker-functie weer terug gaat keren naar de mobiele game. Deze functie verdween volledig door problemen na een update, waarna Niantic in San Francisco Bay een bèta startte met een verbeterde versie. Plannen om deze op korte termijn verder uit te rollen heeft de ontwikkelaar daarentegen niet.

Dit heeft Niantic laten weten aan Polygon. Volgens de ontwikkelaar is de studio momenteel nog bezig met de huidige versie die gelockt is op San Francisco Bay. Op de vraag wanneer deze verder uitgerold gaat worden, kon men alleen maar antwoorden dat er “nog geen verwachte tijdlijn is voor verdere uitrol”.

Dat betekent dat veel spelers in de koude wintermaanden de keuze krijgen om meters sneeuw te ploegen of de game even in de ijskast te zetten. De reacties op de Reddit-pagina van de game lijken te bevestigen dat mensen voor optie twee kiezen. Ook op Twitter laten mensen hun ongenoegen blijken.

De maker van de eigen gemaakte variant van de tracker service, FastPokéMap, besteedde zelfs een hele pagina aan het ‘verval van Pokémon GO’, waarvan hij vindt dat Niantic daar de grootste schuld in heeft. Daarin waarschuwt hij de ontwikkelaar voor de consequenties die enkele acties van de studio zouden kunnen hebben.

Wees niet verrast wanneer je userbase in elkaar zakt en wees niet verrast over de enorme terugslag van de community.

Wees geen tweede Hello Games (ontwikkelaar van No Man’s Sky). Luister naar je community en open de api. Je kunt Pokémon GO nog redden.

Hoe actief ben jij nog in Pokémon GO en is het ontbreken van de tracker voor jou een reden om de app weer van je telefoon te halen? Laat het weten in de comments.