“PlayStation VR kost tussen de $400 en $600”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“PlayStation VR kost tussen de $400 en $600”

Nu de prijs van de Oculus Rift bekend is gemaakt en veel mensen verontwaardigd zijn over de relatief hoge prijs, zijn de ogen gericht op de competitie en hun prijzen. Volgens een onderzoek van SuperData zal de PlayStation VR dezelfde koers gaan varen wat betreft de prijs.

De researchgroep SuperData heeft alle toekomstige virtual reality-headsets op een rijtje gezet en een schatting gemaakt hoeveel de headsets gaan kosten en hoeveel randkosten erbij komen. Volgens het onderzoek denkt SuperData dat de PlayStation VR tussen de $400 en $600 zal gaan kosten. Dat is drastisch meer geld dan Sony ooit heeft gezegd. Andrew House van PlayStation heeft eerder gezegd dat de PlayStation VR ongeveer evenveel geld zal gaan kosten als een net uitgebrachte console. In dat geval zou de PlayStation VR niet meer dan $400 moeten gaan kosten als we uitgaan van de prijzen van de Xbox One en de PlayStation 4.

Gisteren werd bekend dat de Oculus Rift $600 gaat kosten en zelfs €700 bij ons in Europa. Daar komt ook nog eens bij dat de gebruiker een capabele computer moet hebben om optimaal gebruik te maken van de headset. Een computer die als capabel wordt beschouwd is er eentje van rond de duizend dollar. Zelfs als de PlayStation VR evenveel zal kosten als de Oculus Rift is de instapprijs nog lager, aangezien de PlayStation 4 momenteel maar $350 kost. In het geval dat je al in het bezit bent van een PlayStation 4 zou je direct kunnen beginnen.