PlayStation VR heeft processor-box ter grootte van een Wii

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
PlayStation VR heeft processor-box ter grootte van een Wii

De retail-versie van de PlayStation VR, de virtual reality-headset van Sony, zal komen met een losse processor-box. Deze box zal tussen de console en de headset zitten om de nodige zaken te berekenen. Volgens een bericht van Polygon heeft de box het formaat van een Nintendo Wii.

Tijdens een demonstratie van de VirZoom, een virtual reality-fiets, kon de journalist van Polygon ook de retail-versie van de headset bekijken. Daarbij viel op dat er tussen de console en de headset een zwarte box zat ter grootte van een Wii. De journalist mocht er geen foto’s van maken of vragen over stellen, maar kon de box wel goed bekijken.

Volgens het bericht is het kastje iets kleiner dan het formaat van een oude Wii en is het zwart van kleur. De headset zal worden verbonden met deze box, welke wordt gebruikt om de beelden voor de headset te verwerken en te zorgen dat er op de televisie wel normale beelden worden getoond.

De headset zelf wordt door Polygon omschreven als een product dat enkel een bedrijf als Sony kan opleveren. De headset zou goed zitten en er zeer futuristisch uitzien. Een releasedatum of prijs ontbreken echter nog altijd.