PlayStation VR gaat 399 euro kosten

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
PlayStation VR gaat 399 euro kosten

Op het GDC 2016 heeft Andrew House, CEO van Sony Computer Entertainment, dan eindelijk het verlossende woord gegeven over de prijs en releasedatum van de PlayStation VR. We kunnen de Virtual Reality-bril in oktober van dit jaar verwachten met het verrassend zachte prijsje van 399 euro.

Eerder dit jaar werden de prijzen van zowel de Oculus Rift en de HTC Vive bekendgemaakt en die waren met respectievelijk 800 en 900 euro toch aan de hoge kant. Het leek dan ook onmogelijk dat Andrew House zijn belofte van een tijdje terug kon waarmaken dat de PlayStation VR niet duurder zal zijn dan een gloednieuwe console. Toch is het Sony gelukt om de bril dezelfde prijs te geven als de PlayStation 4 tijdens de release en dat is toch behoorlijk verrassend te noemen.

Naast de releasedatum van oktober 2016 en de prijs werd ook bekendgemaakt dat er alleen al voor dit jaar vijftig games zullen uitkomen voor de PlayStation VR, zonder verder in detail te gaan welke games we precies kunnen verwachten in 2016. Er werd maar een ding specifiek genoemd en dat is een exclusieve Star Wars Battlefront VR experience waar we volgens House in de komende maanden meer over gaan horen.