PlayStation VR blaast twee kaarsjes uit

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
PlayStation VR blaast twee kaarsjes uit

Op 13 oktober 2018 blaast PlayStation VR twee kaarsjes uit voor zijn verjaardag. De virtual reality-versie van PlayStation zag namelijk op 13 oktober 2016 het levenslicht. Aangezien Sony dit niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan, doet het bedrijf een aantal nieuwe aankondigingen. Hieronder vallen nieuwe VR-games, add-ons en veel meer.

De grootste aankondiging naar aanleiding van deze tweede verjaardag is ongetwijfeld Borderlands 2 VR. Deze herwerkte game in virtual reality verschijnt op 14 december. Net zoals het origineel zullen spelers het hier ook moeten opnemen tegen de psychotische dictator Handsome Jack. Dit allemaal terwijl spelers nu letterlijk in de huid kruipen van één van de schattenzoekende Vault Hunters. Als tweede komt PlayStation aanzetten met nog een nieuwe release, namelijk die van Tetris Effect. Deze titel verschijnt volgende maand op 9 november en gooit een VR-sausje over de legendarische puzzelgame Tetris.

Naast nieuwe releases zullen spelers ook vanaf 16 oktober kunnen genieten van de demoversie van Astro Bot Rescue Mission. Deze VR-game laat ons door de ruimte zoeven samen met de robotjes die we kennen van The Playroom. Aangezien het hier gaat om een VR-demoversie van Astro Bot, is deze game vanaf aanstaande dinsdag gratis te downloaden via de PlayStation Store. Als laatste is Firewall Zero Hour aan de beurt. Deze VR multiplayer shooter verscheen op 28 augustus en krijgt op 26 oktober een DLC. Dankzij deze uitbreiding worden we beloond met nieuwe voorwerpen, skins en outfits.