PlayStation verslaat Xbox met ruim 300%

PlayStation verslaat Xbox met ruim 300%

De laatste cijfers in de hudige “consolewar” zijn bekend en het lijkt erop dat Sony met zijn PlayStations de eerste plaats inneemt. Hoewel dat de trend van de afgelopen jaren is, zijn de cijfers waarmee Sony Microsoft verslaat interessanter.

Met de PlayStation 3 had Sony de nodige achterstand in te halen; niet alleen had de Xbox 360 een jaar de tijd om een voorsprong te creëren, de PlayStation 3 wist in z’n eerste jaar nauwelijks te verkopen. Hoe anders is de situatie nu: de meest recente cijfers geven weer dat Sony de overhad heeft.

In het eerste kwartaal van het afgelopen financiële jaar heeft Sony 3,5 miljoen exemplaren van de PlayStation 3 en 4 verkocht. Microsoft daarentegen heeft in datzelfde kwartaal 1,1 miljoen exemplaren van de Xbox 360 en Xbox One verscheept. Ondanks dat er een groot verschil zit tussen de twee merken, is het verschil niet heel vreemd. Terwijl de PlayStation 4 al in 62 landen beschikbaar is op het moment, is de Xbox One op dit moment pas in 13 landen te krijgen. Er is niet vrijgegeven hoeveel procent van die aantallen gaat over de oude systemen en hoeveel van de nieuwe, maar aan te nemen is dat de nieuwe systemen beter verkopen dan de oude.

De software voor de PlayStation systemen verkoopt als warme broodjes: sinds de release van de PlayStation 4 heeft de verkoop van software een toename gezien van 95,7%, wat een nette omzet van zo’n $2,5 miljard dollar opleverde.