PlayStation Plus heeft 20,8 miljoen leden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
PlayStation Plus heeft 20,8 miljoen leden

Er zijn 20,8 miljoen leden van de betaalde abonnementsdienst PlayStation Plus. Dat blijkt uit een document voor investeerders dat woensdag door Sony’s Andrew House is gepresenteerd. Het aantal leden is in het fiscale jaar 2015 sterk gegroeid, waarschijnlijk door de populariteit van de PlayStation 4. Op de PlayStation 3 en 4 is een abonnement op Plus vereist voor het online spelen van games.

De PlayStation 4 is inmiddels meer dan 40 miljoen keer verkocht. Volgens Sony is de console het snelst verkopende PlayStation-product uit de geschiedenis van de Sony-gametak.

Voor het fiscale jaar 2016 zegt Sony geen verandering te brengen in het PlayStation-beleid. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat het aantal gebruikers toeneemt en dat er meer betrokkenheid is van de ruim 60 miljoen bezitters van PlayStation-apparaten. Ook wil Sony de content en diensten van PlayStation uitbreiden met games uit de eigen stal en van derde partijen. Speciale aandacht wordt besteed aan de non-gametoepassingen voor de virtualrealitybril PlayStation VR, televisiedienst Vue en originele content op de platformen.