PlayStation Plus-games voor de maand oktober bekendgemaakt

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
PlayStation Plus-games voor de maand oktober bekendgemaakt

Het is alweer bijna oktober en dat betekent dat de gratis games voor PlayStation Plus-leden bekend zijn gemaakt. Mensen die beschikken over PS Plus kunnen de volgende games gratis downloaden en spelen.Zoals elke maand is het weer tijd voor de nieuw aangekondigde PS Plus-games. Vanaf 3 oktober kunnen gamers die PS Plus hebben de volgende games gratis downloaden en spelen. Er komen vier games beschikbaar voor de PlayStation 4, twee games voor de PlayStation 3, twee games voor de PlayStation Vita en tot slot nog een PS VR-game.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PS4)

Het verhaal van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain speelt zich negen jaar na de evenementen in Ground Zeroes af en voor de gebeurtenissen in het originele deel. Als Big Boss moet je je een weg zien te banen door Afghanistan om de organisatie die jou bijna je leven kosten, om te leggen. De game bestaat vooral uit stealth missies, maar heeft ook genoeg actie om je uren bezig te houden.

Amnesia: Collection (PS4)

Als Daniel moet je een geheimzinnig en duister kasteel doorzoeken. Terwijl je dit doet, moet je monsters en allerlei andere enge situaties ontwijken. Zowel The Dark Descent en A Machine for Pigs is inbegrepen in deze collectie.

Rigs: Mechanised Combat League (PS VR)

Spelers nemen de rol aan van Rigs, grote robots die in de toekomst worden gebruikt voor allerlei professionele sporten. In een opera arena in Rio de Janeiro en Dubai kunnen spelers het tegen elkaar opnemen.

That’s You (PS Plus Bonus)

Met That’s You kom je erachter wie van je vrienden of familie jou echt kent. Deze game speel je met z’n allen op de bank via een app op je mobiele telefoon. De kennis van je bankgenoten wordt door vragen op de proef gesteld en er zijn tal van andere minigames die perfect zijn voor een avondje socializen.

Monster Jam Battlegrounds (PS3)

Als je van Monster Trucks houdt en je bezit een PS3 dan is Monster Jam Battlegrounds de game die je moet hebben. Bestuur allerlei Monster Trucks in vrij korte evenementen en probeer zoveel mogelijk sterren te verdienen.

Hustle Kings (PS3)

In Hustle Knings kun je vanuit je luie stoel een potje snooker of pool spelen. Naast de bekende eightball en nineball kun je ook blackball en snooker spelen. Voor beginners worden de basisprincipes uitgebreid uitgelegd.

Hue (PS Vita & PS4)

In Hue heb je de mogelijkheid om de achtergrondkleur van de werelden aan te passen om zo allerlei puzzels op te lossen. De neonkleuren spatten van het scherm af terwijl je je hersens laat kraken.

Sky Force Anniversary (PS4 & PS Vita)

De shoot ‘em up Sky Force gaat alweer dik tien jaar mee en dat moet gevierd worden. In Sky Force kun je het in arcade vorm op nemen tegen talloze vijanden, waarna je uiteindelijk de baas van het level moet uitschakelen. Kies een vliegtuig, ruimteschip of ander voertuig en probeer een zo hoog mogelijke score te halen.