PlayStation Plus-games voor de maand juni bekendgemaakt

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
PlayStation Plus-games voor de maand juni bekendgemaakt

Het is alweer juni en dus is het tijd om de nieuwe gratis games voor PlayStation Plus-leden op een rij te zetten. Ook deze maand zijn er weer zes titels gratis beschikbaar. Omdat twee daarvan Crossbuy zijn kunnen PlayStation 4 bezitters de komende maand met maar liefst vier gratis games aan de slag.

Zoals iedere maand zijn er ook in juni zes games die door mensen met een PlayStation Plus abonnement gratis gespeeld kunnen worden. De games waar PlayStation 4 bezitters deze maand mee aan de slag kunnen zijn Killing Floor 2, Life is Strange, Neon Chrome en Spy Chameleon. Deze laatste twee games zijn ook beschikbaar voor mensen met een PlayStation Vita. Ten slotte zijn voor de PlayStation 3 Abyss Odyssey en WRC 5: World Rally Championship deze maand gratis.

Killing Floor 2

Killing Floor 2 van Tripwire Interactive vertelt het verhaal van een Europa dat overspoeld door de Zed, mismaakte wezens die het resultaat zijn van mislukte experimenten. In deze first-person shooter schiet je je een weg door hordes vijanden, waarbij de heavy metal soundtrack uit je speakers knalt en de ledematen je om de oren vliegen.

Life is Strange

Life is Strange is een episodische avonturengame die ontwikkeld is door Dontnod Entertainment en uitgegeven door Square Enix. De game draait om het verhaal van fotografiestudent Maxine Caulfield die erachter komt dat ze de tijd terug kan draaien. Life is Strange is oorspronkelijk uitgegeven in vijf delen, die deze maand allemaal gratis te spelen zijn.

Neon Chrome

Neon Chrome is een twin stick shooter met roguelike elementen. De game speelt zich af in een cyberpunk universum vol neonkleuren, waarin je zowel je vijanden als de omgeving aan gort kunt schieten. De game is deze maand voor zowel PlayStation Plus-leden met een PlayStation 4 als die met een PlayStation Vita gratis te spelen.

Spy Chameleon

In deze komische stealth puzzelgame ben je een, je raad het al, kameleon spion. Door van kleur te veranderen en je te camoufleren moet je ervoor zorgen dat je ongezien door de levels heen komt. Ook Spy Chameleon is deze maand voor zowel PlayStation Plus-leden met PlayStation 4 als die met PlayStation Vita gratis te spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=-7gruBzOxYQ

Abyss Odyssey

Abyss Odyssey is een mix van een platform- en een action adventure game. Het plot van de game draait om een tovenaar wiens dromen het negentiende-eeuwse Chili besmetten. Als speler baan je je een weg door een scala aan dungeons om deze tovenaar te bereiken. De unieke graphics van de game zijn gebaseerd op de Art Nouveau kunststroming.

 

WRC 5: World Rally Championship

De rally-fans onder ons kunnen deze maand hun hart ophalen met WRC 5: World Rally Championship. In deze rally-simulator kun je in verschillende landen racen op levensgevaarlijke tracks. De realistische weersomstandigheden in de game zorgen ervoor dat je wagen anders reageert op het terrein. Bovendien bevat WRC 5 een carrièremodus en online multiplayer, waardoor je niet snel klaar bent met deze game.

https://www.youtube.com/watch?v=8vpY5R37Q6k